Salotos su kedro riešutais

2018-08-16 Autorius oSkanu.lt

Salotos su kedro riešutais

Ingredientai

    • žalių lapinių salotų
    • raudonųjų svogūnų
    • vyšninių pomidoriukų
    • obuolių
    • cukinijų
    • avokado
    • kedro riešutų
    • citrinos
    • alyvuogių aliejaus
    • sėmenų
    • majonezo arba grietinėlės
    • druskos
    • pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Visi kiekiai tokie, kokių ir kiek Jums noris.
  2. 2. Iš pradžių nuplaukite, nusausinkite salotas, sumeskite per pusę perpjautus pomidoriukus, šaukšteliu iškabinkite avokadą. Supjaustykite raudonąjį svogūną griežinėliais. Obuolį supjaustykite kubeliais arba juostelėmis.
  3. 3. Tuomet cukiniją supjaustykite griežinėliais bei pakepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Po to sudėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų nereikalingus aliejaus likučius.
  4. 4. Tada į dubenėlį išspauskite vienos citrinos sultis, pilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus ir dėkite arbatinį šaukštelį majonezo arba gietinėles (tai suteiks užpilui šilkinės tekstūros). Pagardinkite druska ir pipirais pagal savo skonį. Viską gerai sumaišykite.
  5. 5. Užpilą pilkite ant salotų. Viską išmaišykite ir dėkite į lekštę. Galiausiai apibartykite sėmenomis ir pakepintais kedro riešutais. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais
(2)
Paprastos cezario salotos su vištiena
(2)
Salotos su avių pieno sūriu
(2)
Gaivios morkų ir ridikėlių salotos
(4)