Salotos su keptu brie sūriu

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Salotos su keptu brie sūriu

Ingredientai

    • romėninės salotos arba salotų mišinys: 250 gramų
    • vyšniniai pomidorai: 6
    • obuoliai: 1/4 obuolio
    • ridikėliai: 4
    • sūdyti anakardžio riešutai (arba kitokie riešutai, pvz. kedro)
    • brie sūris: gabalėlis
    • druska
    • šviežiai malti pipirai
    • aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje nuplauname visas daržoves. Salotas susmulkiname, pomidorus perpjauname pusiau, plonais griežinėlias supjaustome obuolį bei ridikėlius.
  2. 2. Tada viską sudedame į dubenį, įberiame žiupsnelį druskos, šviežiai maltų pipirų, užpilame aliejaus bei citrinų sulčių mišinį, viską gerai išmaišome.
  3. 3. Tuomet sudedame į lėkštes, pabarstome sūdytais anakardžių riešutais. Įkaitintoje grilio keptuvėje trumpai pakepiname baltąjį pelėsinį brie sūrį, kad plutelė šiek tiek apskrustų, o sūrio vidus taptų tąsus. Galiausiai ant salotų kupolo viršaus uždedame pakepintą sūrio gabalėlį. Štai ir viskas. Labai skanu!
  4. 4. Patarimas: valgome su šviežia rugine duonele arba paskrudinto prancūziško batono riekele.
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
(1)
Salotos su menkių kepenėlėmis ir artišokais
(1)
Klasikinės graikiškos salotos
(10)
Cezario salotos su šonine
(1)
Žiedinių kopūstų, pomidorų ir tuno salotos
(1)