Autorius apie receptą
Valdorfo spanguolių salotos su vynuogėmis, salierais ir obuoliais – tai šviežias, traškus ir išraiškingo skonio patiekalas, kilęs iš klasikinio amerikietiško Valdorfo salotų recepto, tačiau papildytas rudens ir žiemos skoniais – šviežiomis spanguolėmis, razinomis bei džiovintomis uogomis. Šis salotų variantas ypatingai tinka šventiniam stalui ar lengvam desertui, nes jame dera saldumas, rūgštelė ir natūralus vaisių gaivumas. Jogurtinis padažas suteikia švelnumo, o graikiniai riešutai – tekstūros bei maistingumo.
Šios salotos ne tik gardžios, bet ir labai maistingos – jose gausu antioksidantų, vitaminų C bei K, ląstelienos ir sveikųjų riebalų. Jos puikiai tinka tiek vegetarams, tiek norintiems pasilepinti lengvesniu, bet sotumu pasižyminčiu užkandžiu. Be to, šios salotos neturi jokių sunkiai virškinamų ingredientų, todėl jas galima drąsiai valgyti ir vakarienės metu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šviežias spanguoles galima keisti šaldytomis (tik prieš tai jas reikėtų atitirpinti ir nusausinti).
- Žalias bei raudonas vynuoges galima pakeisti vien tik vienos rūšies saldžiomis vynuogėmis be kauliukų.
- Saldžius obuolius galima keisti rūgštesnėmis veislėmis, pavyzdžiui, „Granny Smith“, jei norima ryškesnio skonio kontrasto.
- Graikinius riešutus galima pakeisti pekano arba migdolų riešutais, jei norima švelnesnio skonio ar turite riešutų alergijų.
- Vanilinį graikišką jogurtą galima keisti natūraliu graikišku jogurtu su lašeliu medaus ar agavų sirupo.
- Cukrų galima visiškai praleisti arba pakeisti klevų sirupu ar medumi, jei norisi natūralesnio saldiklio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kad salotos būtų dar aromatingesnės, galima lengvai paskrudinti riešutus sausoje keptuvėje – tai suteiks daugiau skonio gilumo.
- Norint išvengti, kad obuoliai patamsėtų, prieš dedant į salotas juos galima apšlakstyti šviežiomis citrinos sultimis.
- Salotas geriausia paruošti bent kelias valandas prieš patiekiant – taip visi skoniai suspės susilieti ir sustiprėti.
- Jei planuojate salotas vežtis į svečius ar į pikniką, jogurtinį padažą geriau laikyti atskirai ir sumaišyti prieš pat patiekiant.
- Šias salotas galima patiekti tiek kaip šalutinį patiekalą prie keptos vištienos ar kalakutienos, tiek kaip lengvą desertą.
Atsiliepimai