Sausainiai su spanguolėmis ir baltuoju šokoladu

2017-11-11 Autorius Jurgittos receptai

Sausainiai su spanguolėmis ir baltuoju šokoladu

Ingredientai

    2 skardoms sausainių:
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 3 stiklinių (1 stiklinė - 200 ml)
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 180 gramų
    • džiovintos spanguolės: 70 gramų
    • baltas šokoladas: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia spanguoles užpilkite karštu vandeniu bei palikite išbrinkti. Tada sviestą su cukrumi plakite elektriniu plaktuvu, kol masė tampa puri (maždaug 3–4 minutes).
  2. 2. Tuoemt įmuškite kiaušinius, vėl gerai išplakite. Berkite druską, kepimo miltelius, miltus, spanguoles bei viską šaukštu išmaišykite. Tešla gaunasi lipni.
  3. 3. Po to šlapiomis rankomis formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus bei dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos maždaug 5 centimetrų atstumu vieną nuo kito – kepdami jie plėsis į šonus (kamuoliukų suploti nereikia). Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, arba kol kepami sausainiai gražiai paruduoja. Atvėsinkite ant grotelių.
  4. 4. Išlydykite šokoladą, įmerkite į jį sausainio šoną, nuvarvinkite šokolado perteklių, dėkite sausainį ant kepimo popieriaus. Taip padarykite su visais sausainiais bei dėkite juos į šaldytuvą sustingti. Skanaukite!
Kakaviniai espresso sausainiai
(1)
Moliūginiai sausainėliai
(1)
Sausainiai Vilnius su glajumi
(5)
Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
(1)