Vaistinėje pirktus sintetinius vitaminus mūsų organizmas nevisada sugeba įsisavinti. Kiekvieno organizmas skirtingas, vieno sugeba įsisavinti 10 procentų pirktinių vitaminų, kito 30 procentų. Tačiau kai organizmą bandome “vitamininti“ natūraliomis uogomis įsisavinimo rodikliai šokteli gerokai arčiau 100 procentų. Vitaminų mūsų organizmui reikia kas dieną, tiek žiemą, tiek vasarą. Žiemą pasistenkime aprūpinti savo organizmą natūraliais vitaminais, kuriuos kiekvienas galime užsišaldyti.
Pakalbėkime apie šermukšnių naudą:
- multivitaminų šaltinis: vitaminas C, karotinas, rutinas, pektinas, vitaminas E, geležis, varis, jodas, manganas, kalis, cinkas, magnis, 8 rūšių amino rūgštys,
- teigiamai veikia regėjimą, nes turi daugiau karoteno už morkas,
- nedidelis kiekis švelniai atlaisvina vidurius (nevartokite daug, nes atlaisvins per daug),
- iš organizmo šalina toksinus,
- mažina dujų kaupimąsi žarnyne (tai reiškia, kad turėsite geresnį virškinimą ir įsisavinimą),
- padeda gydyti širdies ligas, mažina arterinį spaudimą,
- naikina ligas sukeliančias bakterijas,
- mažina chlosterolio kiekį kraujyje,
- skatina šlapimo išsiskyrimą,
- gydo inkstų, šlapimtakių, tulžies pūslės, kepenų ligas ir t.t.
O kaip patogiausia paruošti uogas žiemai? Tikriausiai užšaldyti sultis kubeliais ir kasdien atsilaidinti po vieną kubelį. Šaldymas sumažins šermukšnių uogų kartumą, tad jums nereikės laukti šalnų, galite prisiskinti prisirpusių uogų rudenį, kai tik šios paraudonuoja.