1. Paimame 5 bulves. Jas nuskutame. Perpjauname perpus ir sudedame į keptuvę. Čia viskas paprasta!
2. Česnakų aliejaus gamyba: Minkštą sviestą su 5 šaukštais sutarkuoto Parmezano sūrio, vienu valgomuoju šaukštais grietinės, 3 nuluptomis ir susmulkintomis česnako skiltelėmis, 3 šaukštais smulkiai supjaustytų petražolių sumaišome tarpusavyje.
3. Visas mišinį sumaišome su mėgstamais prieskoniais, pipirais ir, jeigu reikia, druska.
4. Iškepame bulves.
5. Kiekvieną bulvės puselę ištepkite su pasiruoštu česnakų aliejų ir įdėkite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6. Kepkite maždaug 10-15 minučių. Lepinamės!
Inga Gute
Tai pirma iškepame bulve ir tada aptepame ar apteme ir kepame?
Atsakyti
Nijolė
Na supratau kad reikia bulves kepuvėje apkepti, po to aptepti tuo mišiniu ir į orkaitę..
Ona
Taip, pirma iškepti. Aš tai beveik išverdu, o tada visaip darau, kartais supjaustau pailgais gabaliukais ir apvoliojus prieskoniuose pakepu, kartais šonine apvynioju, arba kaip čia rašo darau, kartais išskaptuoju apvirtą bulvę, pridedu smulkintos rūkytis šoninės su varške ir kiaušiniu, visaip skanu ir puošnu
Inga Gute
Atsakyti
Nijolė
Ona
Gintaras Aurimas Vizgirda
Atsakyti
Gurmane
Atsakyti
Jolanta
Roma
Atsakyti
Anny
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Sandra
Atsakyti
Irena
Atsakyti