Šį receptą visi tiesiog dievina! Paprasta, pigu ir greita!

2019-08-25 Autorius oSkanu.lt

Šį receptą visi tiesiog dievina! Paprasta, pigu ir greita!
Nepaprasto skonio receptas, kurį tiesiog dievinsite. 

Ingredientai

    • bulvės: 5
    Česnakų aliejui:
    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • tarkuotas Parmezano sūris: 5 šaukštų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 3 skiltelių
    • smulkiai supjaustytos petražolės: 3 šaukštų
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai
    • druska (jei reikia)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paimame 5 bulves. Jas nuskutame. Perpjauname perpus ir sudedame į keptuvę. Čia viskas paprasta!
  2. 2. Česnakų aliejaus gamyba: Minkštą sviestą su 5 šaukštais sutarkuoto Parmezano sūrio, vienu valgomuoju šaukštais grietinės, 3 nuluptomis ir susmulkintomis česnako skiltelėmis, 3 šaukštais smulkiai supjaustytų petražolių sumaišome tarpusavyje.
  3. 3. Visas mišinį sumaišome su mėgstamais prieskoniais, pipirais ir, jeigu reikia, druska.
  4. 4. Iškepame bulves.
  5. 5. Kiekvieną bulvės puselę ištepkite su pasiruoštu česnakų aliejų ir įdėkite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  6. 6. Kepkite maždaug 10-15 minučių. Lepinamės!

Inga Gute

Tai pirma iškepame bulve ir tada aptepame ar apteme ir kepame?
Atsakyti

Nijolė

Na supratau kad reikia bulves kepuvėje apkepti, po to aptepti tuo mišiniu ir į orkaitę..

Ona

Taip, pirma iškepti. Aš tai beveik išverdu, o tada visaip darau, kartais supjaustau pailgais gabaliukais ir apvoliojus prieskoniuose pakepu, kartais šonine apvynioju, arba kaip čia rašo darau, kartais išskaptuoju apvirtą bulvę, pridedu smulkintos rūkytis šoninės su varške ir kiaušiniu, visaip skanu ir puošnu

Gintaras Aurimas Vizgirda

VISKAS,KA GAMINAU,SUPER! LABAI ACIU!
Atsakyti

Gurmane

tai kam keptuveje kepti, juk is karto galima ta daryti orkaiteje
Atsakyti

Jolanta

Kaip supratau recepte, apkepiname keptuveje kad suminkstetu, aptepame cesn aliejum ir i stipriai ikaitinta orkaite kad apskrustu

Roma

Visi receptai geri ir greiti 👏👍
Atsakyti

Anny

Skanus. Noru daug bulbes!
Atsakyti

Kristina

Manau sveikiau apkepti orkaitėje ir likus 10-iai min. aptepti česnakine užtepėle...
Atsakyti

Sandra

Apverdame tūrėjo būti kol suminkštės, tada i orkaitę su kepurėle kepimui.
Atsakyti

Irena

Atrodo skanu, bet kad žalios bulvės keptuvėje iškeptų abejoju. Va apvirtos tai tikiu.
Atsakyti
Kitokie - tinginių ar ponių? - cepelinai
(33)
Keptų bulvių sriuba
(1)