Silkė marinuota grūdėtų garstyčių ir medaus padažu

2024-04-06 Autorius oSkanu.lt

Silkė marinuota grūdėtų garstyčių ir medaus padažu
Man ši silkė marinuota su medumi, grūdėtomis garstyčiomis ir actu tai tikrų tikriausias atradimas. Nuo tos dienos kai atradau šį receptą, taip dažniausiai tik ją ir gaminu. Tai labai pikantiška silkė idealiai tinkanti paįvairinti šaltų užkandžių stalą. O taip puikiai tinka tomis dienomis, kai tiesiog pasiilgstu silkės, tuomet prigaminu šeimai vakarienei ir patiekiu su virtomis bulvėmis. Visi būna sotūs ir laimingi. O ar Jūs šeimoje visi mėgsta silkę? Nes žinau šeimų, kuriose yra žmonių jos nevalgančių. Pas mus tokių nėra. :)

Ingredientai

    • silkės filė aliejuje: 400 gramų
    • aliejus: 90 mililitrų
    • grūdėtosios garstyčios: 3 valgomųjų šaukštų
    • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
    • baltojo vyno actas: 1-2 valgomųjų šaukštų (pagal skonį)
    • smulkinti krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkutę supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
  2. supjaustyta silkė
  3. 2. Tuomet padažui garstyčias, aliejų, medų ir actą sutriname smulkintuvu iki vientisumo. Į padažą suberiame pasmulkintus krapus.
  4. silkės marinavimo padažas
  5. 3. Tada į stiklainio dugną dedame sluoksnį silkės, užpilame padažu, vėl dedame silkės bei padažo, kol visa silkė bus stiklainėlyje.
  6. marinuota silkė
  7. 4. Palaikome per naktį šaldytuve. Skanaujame!
  8. silkės marinavimas
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais pagal Beatą
(4)