citrinos sultys: iš 0,5 vnt. (arba vanilinis cukrus)
kepimo milteliai: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
miltai: ~300 gramų
migdolai: ~40 vnt.
sezamo sėklos: ~70 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus sumaišome su kepimo milteliais, minkštu margarinu (arba sviestu) bei cukrumi, įmušame kiaušinį. Greitai suminkome tešlą, nes labai tirpsta cukrus bei margarinas.
2. Tuomet iš tešlos suformuojame maždaug 3 centimetrų skersmens ilgą cilindrą bei gausiai apvoliojame jį sezamų sėklose.
3. Tada supjaustome cilindrą maždaug 7 milimetrų storio plokštelėmis. Tešlos plokšteles dedame ant kepimo skardos bei negiliai įspaudžiame po migdolą į kiekvieną plokštelę. Paliekame tarp sausainių didelius tarpus, nes labai plečiasi į šonus.
4. Galiausiai kepame iki 200-220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Lepinamės!