Skaniausi sausainiai su migdolais

2019-05-15 Autorius Visko po trupinėlį

Skaniausi sausainiai su migdolais

Ingredientai

    • minkštas margarinas: 200 gramų (arba sviestas)
    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt. (arba vanilinis cukrus)
    • kepimo milteliai: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: ~300 gramų
    • migdolai: ~40 vnt.
    • sezamo sėklos: ~70 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus sumaišome su kepimo milteliais, minkštu margarinu (arba sviestu) bei cukrumi, įmušame kiaušinį. Greitai suminkome tešlą, nes labai tirpsta cukrus bei margarinas.
  2. 2. Tuomet iš tešlos suformuojame maždaug 3 centimetrų skersmens ilgą cilindrą bei gausiai apvoliojame jį sezamų sėklose.
  3. 3. Tada supjaustome cilindrą maždaug 7 milimetrų storio plokštelėmis. Tešlos plokšteles dedame ant kepimo skardos bei negiliai įspaudžiame po migdolą į kiekvieną plokštelę. Paliekame tarp sausainių didelius tarpus, nes labai plečiasi į šonus.
  4. 4. Galiausiai kepame iki 200-220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Lepinamės!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau sausainių su migdolais receptų rasite: Sausainiai su migdolais.
Veganiški šokoladiniai sausainiai
(1)
Sausainiai voveraitės
(19)