Autorius apie receptą
Šiandien noriu parodyti fantastišką bananų pyragą, kuris man asmeniškai yra pats skaniausias. Ta karamelinė plutelė jį pakelia į tikrai labai aukštą lygį. Gaminau jį jau ne vieną kartą ir tikrai dar daug kartų gaminsiu ateityje. Vienintelis jo minusas, kad valgant reikia skaičiuoti kalorijas, bet jei jų neskaičiuojate - tai jis minusų tiesiog neturi. Tad nieko daugiau nebelaukiam ir einam prie recepto, kad išsikeptume šį fantastišką desertą jau šiandien! :)
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks gilesnį karamelės skonį ir tamsesnę spalvą plutelei.
- Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavos sirupu, jei norite kitokio saldumo atspalvio.
- Jei namuose neturite kepimo miltelių, galite juos pakeisti soda (½ šaukštelio) sumaišyta su citrinos sultimis (½ šaukštelio).
- Vietoje vanilinio cukraus galite naudoti vanilės ekstraktą (1 šaukštelį) arba vanilės ankštį.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite subtilaus kokosų skonio.
- Galite praturtinti pyragą cinamonu (1 šaukšteliu), muskato riešutu (žiupsneliu) arba kardamonu (¼ šaukštelio).
- Jei mėgstate riešutus, į tešlą galite įmaišyti 50 gramų smulkintų graikinių riešutų arba pekano riešutų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Naudokite labai prinokusius bananus – jie bus saldesni ir suteiks pyragui intensyvesnį skonį.
- Prieš kepimą leiskite svietui ir kiaušiniams pasiekti kambario temperatūrą – taip tešla bus puresne ir vientisesnė.
- Kepimo formą geriausia naudoti su nuimamu dugnu – tai palengvins pyrago išėmimą.
- Neatidarinėkite orkaitės durų pirmas 25 minutes kepimo – pyragas gali subliūkšti.
- Jei karamelė pradeda per greitai tamsėti kepimo metu, uždenkite pyragą folija.
- Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti (apie 10 minučių) prieš apverčiant jį ant lėkštės.
- Pyragas skanesnis antrą dieną, kai skoniai geriau susijungia.
- Patiekite pyragą su šlakeliu grietinėlės arba vanilinių ledų, kad pabrėžtumėte skonį.
Atsiliepimai
Nesvarbu
Atsakyti
Jūratė Vainilavičienė
Atsakyti
Reda
Atsakyti