Skaniausias bananų pyragas su karameline plutele

Autorius apie receptą

Šiandien noriu parodyti fantastišką bananų pyragą, kuris man asmeniškai yra pats skaniausias. Ta karamelinė plutelė jį pakelia į tikrai labai aukštą lygį. Gaminau jį jau ne vieną kartą ir tikrai dar daug kartų gaminsiu ateityje. Vienintelis jo minusas, kad valgant reikia skaičiuoti kalorijas, bet jei jų neskaičiuojate - tai jis minusų tiesiog neturi. Tad nieko daugiau nebelaukiam ir einam prie recepto, kad išsikeptume šį fantastišką desertą jau šiandien! :)

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks gilesnį karamelės skonį ir tamsesnę spalvą plutelei.
  • Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavos sirupu, jei norite kitokio saldumo atspalvio.
  • Jei namuose neturite kepimo miltelių, galite juos pakeisti soda (½ šaukštelio) sumaišyta su citrinos sultimis (½ šaukštelio).
  • Vietoje vanilinio cukraus galite naudoti vanilės ekstraktą (1 šaukštelį) arba vanilės ankštį.
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite subtilaus kokosų skonio.
  • Galite praturtinti pyragą cinamonu (1 šaukšteliu), muskato riešutu (žiupsneliu) arba kardamonu (¼ šaukštelio).
  • Jei mėgstate riešutus, į tešlą galite įmaišyti 50 gramų smulkintų graikinių riešutų arba pekano riešutų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite labai prinokusius bananus – jie bus saldesni ir suteiks pyragui intensyvesnį skonį.
  • Prieš kepimą leiskite svietui ir kiaušiniams pasiekti kambario temperatūrą – taip tešla bus puresne ir vientisesnė.
  • Kepimo formą geriausia naudoti su nuimamu dugnu – tai palengvins pyrago išėmimą.
  • Neatidarinėkite orkaitės durų pirmas 25 minutes kepimo – pyragas gali subliūkšti.
  • Jei karamelė pradeda per greitai tamsėti kepimo metu, uždenkite pyragą folija.
  • Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti (apie 10 minučių) prieš apverčiant jį ant lėkštės.
  • Pyragas skanesnis antrą dieną, kai skoniai geriau susijungia.
  • Patiekite pyragą su šlakeliu grietinėlės arba vanilinių ledų, kad pabrėžtumėte skonį.

Ingredientai

    Viršui:
    • bananų: 2-3
    • sviesto: 60 gramų
    • cukraus: 60 gramų
    • medaus: 1 šaukšto
    Tešlai:
    • sviesto: 150 gramų
    • cukraus: 80 gramų
    • kiaušinių: 2
    • medaus: 1 šaukšto
    • miltų: 130 gramų
    • vanilinio cukraus: 2 šaukštelių
    • kepimo miltelių: 1 šaukštelio
    • druskos: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestu ištepame 20 centimetrų skersmens kepimo formą.
  2. 2. Tuomet 60 gramų sviesto gerai išsukame su 60 gramų cukraus bei medumi ir juo padengiame formos dugną.
  3. 3. Tada dedame bananų griežinėlius (griežinėliai turi būti 2 centimetrų aukščio), vienas šalia kito.
  4. 4. Pyrago tešlai gerai išsukame likusį sviestą su likusiu cukrumi, įpilame vanilinio cukraus bei įmušame kiaušinius.
  5. 5. Viską gerai sumaišome.
  6. 6. Po to miltus sumaišome su druska bei kepimo milteliais, suberiame į sviestą, išmaišome ir įpilame medaus.
  7. 7. Dar kartą viską gerai išmaišome.
  8. 8. Paskui tešlą užpilame ant pyrago viršaus ir atsargiai tolygiai paskirstome ją, kad nesugadintume pyrago viršaus.
  9. 9. Kepame maždaug 35 minutes iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  10. 10. Iškepusį bei kiek pravėsusį pyragą apversčiame ant lėkštės (bananai turi atsidurti viršuje). Lepinamės!

Atsiliepimai

Nesvarbu

Ar butinai tešlai reikia sviesto ar galima ideti aliejaus?
Atsakyti

Jūratė Vainilavičienė

Kokio dydžio kepimo forma?
Atsakyti

Reda

Iš 10 balų vertinčiau 6. Labai saldu ir riebu.
Atsakyti
Šokoladinis grikių pyragas
(7)