Jau buvau rodžiusi kaip pasigaminti nuostabų nekeptą jogurtinį tortą-pyragą su kiviais, kurį visi pamėgo, o šį kartą noriu parodyti keptą variantą, kur mes šeimoje taip pat labai pamėgome. Tikiuosi, kad pamėgsite šį variantą ir Jūs. Tikras skanumėlis! Imkitės gamybos jau dabar!
Ingredientai
kiaušiniai: 4
graikiškas jogurtas: 400 gramų
tirpintas sviestas: 50 gramų
cukrus: ~150-200 gramų (priklausomai nuo turimų kivių rūgštumo)
kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
citrinos žievelės geltonoji dalis: iš 1 vnt.
kiviai: 6
miltai: tiek, kad tešla būtų ganėtinai tiršta
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ištirpinkite sviestą ir atidėkite atvėsti.
2. Plakite kiaušinius su cukrumi ir vanile kol masė padvigubėja.
3. Pilkite jogurtą, sviestą ir dar paplakite.
4. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir po truputį sijokite į tešlą. Tešla turi gautis ganėtinai tiršta.
5. Nutarkuokite citrinos žievelę, išmaišykite.
6. Kivius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
8. Imkite 24 centimetrų skersmens formą, išklokite kepimo popieriumi ir pilkite pusę tešlos, dėliokite dalį kivių ir užpilkite kitą dalį tešlos.
9. Ant viršaus išdėliokite likusius kivių griežinėlius.
10. Pyragą kepkite maždaug 30-40 minučių, kepimo metu orkaitės nevarstykite.
11. Labai skanu valgyti su šokoladiniu padažu iš šokolado, sviesto, cukraus pudros ir pieno. Pasilepinkit!