Skrudintos duonos sumuštiniai su burrata, vyšniniais pomidorais ir balzamiko padažu yra tobulas pasirinkimas šiltiems vasaros vakarams ar jaukiems priešpiečiams su draugais. Šis patiekalas atkeliavo iš saulėtosios Italijos ir suderina traškios duonos, švelnaus sūrio ir saldžiarūgščių pomidorų skonius. Burrata – tai ypatingas itališkas sūris, kurio išorė yra tvirta, o vidus minkštas ir kreminis, suteikiantis sumuštiniui neįtikėtinai turtingą skonį. Vyšniniai pomidorai papildo patiekalą gaivumu ir spalvomis, o balzamiko padažas suteikia elegantiško rūgštumo, kuris sujungia visus ingredientus į harmoningą visumą. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip lengva vakarienė, kai norisi ko nors greito, bet nepaprastai skanaus. Lietuviškoje virtuvėje šie sumuštiniai tapo populiarūs dėl savo paprastumo ir rafinuoto skonio, kuris perteikia Viduržemio jūros virtuvės dvasią net ir lietuviškuose namuose.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei negalite rasti burratos sūrio, galite jį pakeisti šviežia mocarela arba ricotta sūriu, nors skonis bus šiek tiek kitoks.
- Vyšninius pomidorus galima pakeisti paprastais pomidorais, supjaustytais mažais gabalėliais, arba saulėje džiovintais pomidorais aliejuje, kurie suteiks intensyvesnį skonį.
- Vietoj ciabatta duonos galite naudoti naminę duoną arba prancūzišką bagetę.
- Balzamiko padažą galima pakeisti balzamiko kremu arba medaus ir citrinos sulčių mišiniu.
- Šviežias bazilikas gali būti pakeistas petražolėmis arba krapais, jei mėgstate labiau lietuviškus skonius.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Reklama
Geriausiam rezultatui duoną skrudinkite tik prieš pat patiekimą, kad ji išliktų traški. Burrata sūrį iš šaldytuvo išimkite bent 15 minučių prieš gamindami patiekalą, kad jis pasiektų kambario temperatūrą ir atsiskleistų visas jo skonis. Vyšninius pomidorus rekomenduojama supjaustyti tik prieš pat patiekimą, kad jie neprarastų sulčių. Balzamiko padažą naudokite saikingai – jis turėtų papildyti patiekalą, o ne dominuoti. Jei norite dar intensyvesnio skonio, prieš patiekdami galite pabarstyti šiek tiek jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų ant pomidorų.
Atsakinėjama į Komentarą