Slyvų pyragas - galima kepti ir su obuoliais!

2019-05-16 Autorius Visko po trupinėlį

Slyvų pyragas - galima kepti ir su obuoliais!

Ingredientai

    • kiaušiniai: 6
    • cukrus: 1 stiklinės
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • vanilinis cukrus: pagal skonį
    • slyvos be kauliukų: 1-1,5 kilogramo (arba ~2 kilogramų jau nuvalytų obuolių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, beriame miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišome. Tuomet supilame ant paruoštų slyvų arba obuolių, lengvai permaišome. Tešlos nebus daug, vos apsivels. Supilame į išteptą riebalais kepimo skardą.
  2. 2. Po to kepame iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių, kol gražiai pagels. Lepinamės!
  3. 3. Pastebėjimas: Aš pati šį pyragą įprastai visada kepdavau su obuoliais, jis tobulai skanus. Bet dabar išbandžiau su slyvomis, pavyko taip pat nerealus. Tai dalinuosi receptu ir su Jumis. Pas mane pačią užrašuose prie šio pyrago yra žodelis - superinissss! :))
Kreminio sūrio pyragas su mėlynėmis
(4)