Toks amerikietiškas moliūgų pyragas itin populiarus Jungtynėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje. Rudens sezono metu jis pas juos kepamas labai dažnai. Taip pat, tai yra vienas iš pagrindinių amerikietiško šventinio Padėkos dienos stalo atributų. Na, man ilgą laiką norėjosi išmėginti šį receptą ir pagaliau prisiruošiau tai padaryti.
Pyragą nusprendžiau paskaninti itin kvapniu ir rudeniškų prieskonių mišiniu, kurį pasigaminau sumaišęs gvazdikėlius, muskatą, cinamoną, kvapiuosius pipirus ir maltą imbierą. Gavosi fantastiška kombinacija, kuri idealiai tiko su moliūgu. Be to, parduotuvėje radau aukščiausios klasės, Kanadoje pagaminto klevų sirupo, kuris idealiai papildė pyrago skonį. Beje, klevų sirupas, įdomus tuo, kad be subtilaus skonio jis suteikia ir natūralaus saldumo, todėl kepiniuose juo galite pakeisti įprastą cukrų. O šiaip pyragas gavosi fantastiškas. Jeigu atvirai, tai jaukesnio rudeninio pyrago nei šis net neįsivaizduoju! Skonis -idealiai harmoningas. Galvojau, kad gal bus truputį per saldus, bet gavosi pats tas - nei per saldus, nei per sūrus. Tad nieko nebelaukite, imkite receptą ir pradėkite gamybą!