Oreo sausainių pyragas su mascarpone yra vienas tų desertų, kurie nereikalauja kepimo, tačiau savo skoniu ir tekstūra užburia kiekvieną smaližių. Kontrastas tarp traškaus Oreo pagrindo ir švelnaus, kremiško mascarpone įdaro sukuria tobulą skonių harmoniją. Oreo sausainiai, kurie yra populiarūs visame pasaulyje dėl savo unikalaus skonio, šiame recepte atsiskleidžia visiškai naujomis spalvomis. Pyragas ne tik lengvai pagaminamas, bet ir suteikia profesionalaus konditerio gaminio įspūdį.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite Oreo sausainių, galite juos pakeisti bet kokiais kitais šokoladiniais sausainiais, pavyzdžiui, „Digestive" ar „Leibniz" šokoladiniais sausainiais.
- Mascarpone sūrį galima pakeisti Philadelphia tipo sūriu arba labai tiršta grietine, sumaišyta su šiek tiek cukraus.
- Vietoje įprastos želatinos galima naudoti agaro miltelius, bet tokiu atveju reikėtų atitinkamai sumažinti kiekį (apie 5-6 g).
- Vietoje pieno želatinos išbrinkimui galima naudoti vandenį arba grietinėlę.
- Cukraus pūdrą galima pakeisti įprastu smulkiu cukrumi arba medumi, tačiau naudojant medų reikėtų sumažinti kiekį maždaug trečdaliu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama naudoti šaltą grietinėlę, kurią prieš plakimą būtų galima palaikyti šaldytuve bent 30 minučių.
- Sausainių pagrindą galima kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 10 minučių, taip jis taps dar tvirtesnis.
- Jei norima, kad pyragas greičiau sustingtų, galima įdėti į šaldiklį 1-2 valandoms, o po to perkelti į šaldytuvą.
- Prieš patiekiant, pyragą galima papuošti šviežiomis uogomis, šokolado drožlėmis arba mėtų lapeliais.
- Taip pat svarbu nepermaišyti kremo su želatina, nes galima sugadinti jo tekstūrą.
Atsakinėjama į Komentarą