Nekeptas Oreo sausainių pyragas su mascarpone

2025-04-05 Autorius oSkanu.lt

Nekeptas Oreo sausainių pyragas su mascarpone
Oreo sausainių pyragas su mascarpone yra vienas tų desertų, kurie nereikalauja kepimo, tačiau savo skoniu ir tekstūra užburia kiekvieną smaližių. Kontrastas tarp traškaus Oreo pagrindo ir švelnaus, kremiško mascarpone įdaro sukuria tobulą skonių harmoniją. Oreo sausainiai, kurie yra populiarūs visame pasaulyje dėl savo unikalaus skonio, šiame recepte atsiskleidžia visiškai naujomis spalvomis. Pyragas ne tik lengvai pagaminamas, bet ir suteikia profesionalaus konditerio gaminio įspūdį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite Oreo sausainių, galite juos pakeisti bet kokiais kitais šokoladiniais sausainiais, pavyzdžiui, „Digestive" ar „Leibniz" šokoladiniais sausainiais. 
  • Mascarpone sūrį galima pakeisti Philadelphia tipo sūriu arba labai tiršta grietine, sumaišyta su šiek tiek cukraus. 
  • Vietoje įprastos želatinos galima naudoti agaro miltelius, bet tokiu atveju reikėtų atitinkamai sumažinti kiekį (apie 5-6 g). 
  • Vietoje pieno želatinos išbrinkimui galima naudoti vandenį arba grietinėlę. 
  • Cukraus pūdrą galima pakeisti įprastu smulkiu cukrumi arba medumi, tačiau naudojant medų reikėtų sumažinti kiekį maždaug trečdaliu. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama naudoti šaltą grietinėlę, kurią prieš plakimą būtų galima palaikyti šaldytuve bent 30 minučių. 
  • Sausainių pagrindą galima kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 10 minučių, taip jis taps dar tvirtesnis. 
  • Jei norima, kad pyragas greičiau sustingtų, galima įdėti į šaldiklį 1-2 valandoms, o po to perkelti į šaldytuvą. 
  • Prieš patiekiant, pyragą galima papuošti šviežiomis uogomis, šokolado drožlėmis arba mėtų lapeliais. 
  • Taip pat svarbu nepermaišyti kremo su želatina, nes galima sugadinti jo tekstūrą. 

Ingredientai

    • Oreo sausainiai: 60 vienetų 
    • Sviestas: 100 g 
    • Mascarpone sūris: 500 g 
    • Riebi grietinėlė: 250 g 
    • Cukraus pudra: 60 g 
    • Želatina: 16-20 g 
    • Pienas: šiek tiek (apie 50 ml) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo želatinos paruošimo: supilkite želatiną į pieną ir palikite brinkti, kol beveik visas pienas susigeria. Šis procesas gali užtrukti apie 10-15 minučių.
  2. 2. Kai želatina išbrinks, pašildykite ją mikrobangų krosnelėje kelias sekundes, kad ištirptų ir taptų vientisa. Būtina neperkaisti, kad želatina neprarastų savo savybių.
  3. 3. Tuo metu ruošiate pyrago pagrindą: atskirkite apie 30 Oreo sausainių nuo jų vidinio kremo ir išsaugokite kremą.
  4. 4. Sausainius susmulkinsite beveik iki miltų konsistencijos, naudodami virtuvės kombainą arba uždengę juos maistine plėvele ir trindami kočėlu.
  5. 5. Sumaišysite sutrintus sausainius su ištirpintu sviestu, kol gausite vientisą masę.
  6. 6. Gautą masę sudėsite į 20-22 cm skersmens kepimo formą ir gerai suspausite, formuodami tvirtą pagrindą. Forma su pagrindu keliauja į šaldytuvą bent 30 minučių, kad sukietėtų.
  7. 7. Kol pagrindas kietėja, paruošite kremą: plaksite riebią grietinėlę su cukraus pudra, kol ji taps standia.
  8. 8. Atskirame dubenyje išmaišysite mascarpone sūrį su anksčiau išsaugotu Oreo sausainių kremu.
  9. 9. Atsargiai sumaišysite išplaktą grietinėlę su mascarpone mase, stengdamiesi išlaikyti oro burbuliukus.
  10. 10. Į gautą kremą įdėsite likusius Oreo sausainius, sulaužytus į stambius gabalėlius.
  11. 11. Atsargiai supilsite ištirpusią, bet jau atvėsusią želatiną į kremo masę ir greitai išmaišysite.
  12. 12. Paruoštą kremą užpilsite ant sukietėjusio sausainių pagrindo ir išlyginsite paviršių.
  13. 13. Papuošite pyragą likusiais Oreo sausainiais, išdėliodami juos ant viršaus.
  14. 14. Pyragą įdėsite į šaldytuvą mažiausiai 4-6 valandoms, o geriausiai – per naktį, kad visiškai sustingtų.
Nekeptas Oreo sausainių pyragas su mascarpone

Atsakinėjama į Komentarą