Danutės pyragas su vafliais ir karameliniu kremu

2024-11-02 Autorius Karolina Puodžiūtė

Danutės pyragas su vafliais ir karameliniu kremu
Danutės pyragas – gardus, nostalgiškas desertas, kuris tikrai papuoš bet kurį šventinį stalą. Jo sluoksniai suvilgyti švelniu karameliniu kremu, puikiai susiliejančiu su traškiais vaflių lakštais, suteikia pyragui nepaprasto lengvumo ir saldumo. Viršus padengtas šokolado glajumi, suteikiančiu sodrumo, o pabarstyti smulkinti riešutai prideda malonaus riešutinio skonio bei aromato. Kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje, derindamas karamelės, šokolado ir riešutų poskonius. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingoms progoms – šis pyragas tikrai sužavės visus, nuo mažiausių iki didžiausių smaližių.

Redaktorės Vaidos komentaras
- desertas, kuris tikrai ne vienam sukelia gardžius vaikystės prisiminimus. Vafliai su karamele buvo vienas iš top desertų augant. Taip paprasta, o taip nepaprastai gardu. 

Ingredientai

    • Vafliai: 6-7 vnt. (dideli, ploni, su rombo formos grioveliais)
    • Saldintas karamelizuotas pienas: 397 g (skardinė)
    • Sviestas: 200 g
    Glajui:
    • Šokoladas: 150 g
    • Sviestas: 20 g
    • Pienas: 2-3 valg. š. 
    Papuošti: 
    • Žemės riešutai: saujelė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visus produktus išimti iš šaldytuvo, kad jie pasiektų kambario temperatūrą.
  2. 2. Į didesnį dubenį sudėti saldintą karamelizuotą pieną ir sviestą ir rankiniu plakikliu išplakti iki vientisos konsistencijos.
  3. 3. Pirmą vaflį pasidėti ant didelės lentelės ar skardos užtiestos kepimo popieriumi.
  4. 4. Vaflį dosniai aptepti kremu. Svarbu užpildyti visus griovelius, kad desertas pavyktų tolygus.
  5. 5. Susluoksniuoti visus vaflius ir kremą. Paskutinio vaflio viršaus kremu jau netepti.
  6. 6. Suteptą desertą pridengti maistene plėvele ar kepimo popieriaus lakštu ir paslėgti. Patogiausia uždėti pjaustymo lentelę ir kažką sunkesnio ant viršaus.
  7. 7. Paslėgtą pyragą perkelti į šaldytuvą ir jį ten palaikyti per naktį.
  8. 8. Kitą dieną glajui ištirpinti puode šokoladą su sviestu ir truputėliu pieno (viskas turi būti kambario temperatūros). Pieno kiekiu reguliuoti glajaus tirštumą, jis turi gautis tepamas (maždaug grietinės tirštumo).
  9. 9. Gautu glajumi aptepti visą vaflių pyragą ir viršų pabarstyti smulkintais žemės riešutais.
  10. 10. Desertą palaikyti šaldytuve, kad glajus sukietėtų.
Apverstas pyragas su persikais
(1)
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)
Aristokratiškas slyvų pyragas
(1)