Smidrai kepti svieste, paruošimas keptuvėje su feta sūriu ir kiaušiniais

2021-06-20 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Smidrai kepti svieste, paruošimas keptuvėje su feta sūriu ir kiaušiniais
Keptas kiaušinis ir lengvai keptuvėje apkepti smidrai, feta ir kokybiškos druskos žiupsnis - fantastiški pusryčiai ir ne kitaip. Jei būtų mano valia, tai smidrų sezonas galėtų tęstis visus metus, o dabar reikia laukti kiekvienais metais, kol jis ateis, o tuomet spėti atsivalgyti. Aš pati smidrus stengiuosi pirkti lietuviškus ir nepirkti iš prekybos centrų, kuriuose galime rasti jų visus metus. Gal kiti su manimi ir nesutiks, bet man skonis jų tikrai kitoks.

Ingredientai

    • smidrai: pundelio
    • kiaušiniai: 4
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • feta sūris: 50 gramų
    • druska: žiupsnio (naudoju juodąją lavos druską)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  2. tirpinamas sviestas keptuvėje
  3. 2. Tada sudėkite smidrus, šalia įmuškite kiaušinius ir kepkite kelias minutes, ant silpnos kaitros.
  4. 3. Tuomet smidrus išimkite, o kiaušinius pabaikite kepti, kol kiaušinių baltymas sutvirtėja.
  5. 4. Po to dėkite į lėkštę šalia smidrų kiaušinius, pabarstykite trupinta feta sūrį ir druską.
  6. 5. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis ir skanaukite! :)
  7. smidrai kepti svieste, paruošimas keptuvėje su feta ir kiaušiniais
  8. 6. Rekomendacija: Daugiau smidrų receptų rasite: Smidrų receptai.