Kiaušinių kepsneliai - kotletai su džiūvėsėliais

2024-12-03 Autorius oSkanu.lt

Kiaušinių kepsneliai - kotletai su džiūvėsėliais
Kiaušinių kepsneliai – tai paprastas, tačiau labai gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Jie lengvai paruošiami ir reikalauja minimalių ingredientų, kuriuos dažniausiai turime namuose. Be to, šis patiekalas yra puikus baltymų šaltinis, suteikiantis energijos visai dienai.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaušiniai: vietoj vištų kiaušinių galite naudoti putpelių kiaušinius, tačiau reikės atitinkamai padidinti jų kiekį.
  • Petražolės: jas galima pakeisti krapais, kalendra ar svogūnų laiškais, priklausomai nuo jūsų skonio.
  • Svogūnas: vietoj paprasto svogūno galite naudoti raudonąjį svogūną arba porą, suteikiant kitokį skonį.
  • Džiūvėsėliai: juos galima pakeisti smulkintais kukurūzų dribsniais ar avižiniais dribsniais, kad suteiktumėte kitokią tekstūrą.
  • Aliejus ir (arba) sviestas kepimui: galite naudoti kokosų aliejų arba ghi sviestą, priklausomai nuo pageidavimų ir turimų produktų.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kiaušinių trynimas: jei norite vienodesnės masės, naudokite blenderį. Tačiau, jei mėgstate, kad būtų juntami maži kiaušinio gabalėliai, trinkite šakute.
  • Kotletų formavimas: kad masė neliptų prie rankų, sudrėkinkite jas vandeniu prieš formuodami kotletukus.
  • Kepimas: kepkite ant vidutinės ugnies, kad kotletai tolygiai iškeptų ir gražiai apskrustų.
  • Patiekimas: šie kotletai puikiai dera su bulvių koše, keptomis bulvėmis ar šviežiomis daržovių salotomis.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~1200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1/4 patiekalo): ~300 kcal 

Ingredientai

    • Kiaušiniai (virti): 8 vnt.
    • Kiaušiniai (žali): 2 vnt.
    • Petražolės: pagal skonį
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Džiūvėsėliai: pagal poreikį
    • Aliejus ir (arba) sviestas kepimui: pagal poreikį
    • Druska ir pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušinių paruošimas: kietai išvirkite 8 kiaušinius, atvėsinkite juos ir sutrinkite šakute arba blenderiu, priklausomai nuo pageidaujamos tekstūros.
  2. 2. Svogūno kepimas: smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį aliejuje arba svieste, kol taps auksinės spalvos.
  3. 3. Masės paruošimas: į sutrintus kiaušinius įmaišykite pakepintą svogūną, 2 žalius kiaušinius, smulkintas petražoles, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vienalytė masė.
  4. 4. Kotletų formavimas: sudrėkintomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus iš paruoštos masės.
  5. 5. Apvoliojimas džiūvėsėliuose: suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose, kad kepant susidarytų traški plutelė.
  6. 6. Kepimas: įkaitinkite keptuvę su aliejumi arba sviestu ir kepkite kotletukus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos ir traškios.
  7. 7. Patiekimas: patiekite karštus kotletukus su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše, keptomis bulvėmis ar šviežiomis daržovių salotomis.
  8. 8. Santrauka: Kiaušinių kepsneliai – tai paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis įvairioms progoms. Naudojant skirtingas ingredientų alternatyvas ir pritaikant gaminimo patarimus, galite sukurti unikalų skonį.
Kopūstų kepsneliai orkaitėje
(1)
Vegetariški balandėliai be mėsos
(8)