Meksikietiški ryžiai su pomidorų padažu kepti keptuvėje

2022-02-13 Autorius Lithuanian in the USA

Meksikietiški ryžiai su pomidorų padažu kepti keptuvėje
Vieni žmonės labiau mėgsta birius ryžius, kiti labiau lipnius, o aš asmeniškai itin pamėgau meksikietiškai paruoštus ryžius. Jeigu esate valgę kokiame tikrame meksikiečių restorane, tikrai skanavote garsių meksikietiškų rausvų ryžių. Tokie ryžiai yra tikri mano favoritai. Atrodo, kad galėčiau juos skanauti ir vienus. Meksikietiški ryžiai labai tiks prie pačių įvairiausių meksikietiškų patiekalų, kepsnių, troškinių ir taip toliau. 

Kaip žinia, aš nebūčiau aš, jei nepamėginčiau pasigaminti tokių pati ryžių savo virtuvėje. Pagaminimas nėra sudėtingas, bet prireiks kantrybės ir ryžių šiukštu nemaišyti netinkamu laiku! Ryžiams privalu duoti laiko prisigerti sultinio bei naminio pomidorų padažo. Todėl šiuo būdu gaminant ryžius reikia pilnai sekti receptą žingsnis po žingsnio ir stebėti virimo laiką, kad ryžiai nesuliptų į košę (jei maišysite per anksti arba per daug). Bet jeigu pavyko man, garantuoju pavyks ir jums. Bėgam gaminti! 😉

Ingredientai

    • ilgagrūdžiai ryžiai: 1 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • vištienos sultinys: 2 stiklinių
    • saulėgrąžų arba kukurūzų aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: ketvirtadalio (susmulkiname)
    • česnakas: 1 didelės skiltelės 
    Pomidorų padažui:
    • prinokę, minkštesni pomidorai: 2 vid. dydžio
    • svogūnai: ketvirtadalio vid. dydžio
    • česnakas: 1 didelės skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pomidorų padažas: Į kokteilinę sudėkite pomidorus (išpjaukite kietąją pomidoro dalį), ketvirtadalį svogūno, vieną česnako skiltelę ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. 2. Ryžiai meksikietiškai: Keptuvėje ant aukštos kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite ryžius ir kepinkite keletą minučių vis pamaišydami.
  3. 3. Paskui sudėkite smulkintą svogūną ir visą česnako skiltelę. Kepinkite vis pamaišydami, kol ryžiai įgaus auksinę spalvą.
  4. 4. Tuomet supilkite pomidorų padažą ir kepinkite, kol ryžiai sugers visą padažą.
  5. 5. Į ryžius supilkite vištienos sultinį, išmaišykite, uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki silpnos ir kaitinkite maždaug 15 minučių (nemaišykite!).
  6. 6. Tuomet ryžius labai lengvai išmaišykite pradėdami nuo keptuvės kraštų (kur susikaupia daugiausiai skysčio), uždenkite dangčiu ir kaitinkite dar apie 20 minučių (nemaišykite!).
  7. 7. Paskui išjunkite kaitrą ir palikite ryžius pastovėti dar keletą minučių (taip pat nemaišykite).
  8. 8. Prieš patiekdami ryžius pagardinkite druska pagal savo skonį. Skanaukite su pamėgtais patiekalais!
  9. 9. Pastebėjimas: Aš kaip šie ryžiai yra ruošiami viename youtube video, jeigu ir Jums įdomu, tai prisegu jį žemiau, kad galėtumėte pažiūrėti (video - meksikiečių kalba).


Moliūgų ir ryžių apkepas
(1)
Kalafiorų apkepas
(3)