1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Mažame puode ištirpiname sviestą bei vieną stiklinę šokolado gabalėlių.
2. Tuomet nukeliame puodą nuo viryklės, į jį suberiame cukrų, vanilę, cukiniją, įmušame vieną kiaušinį (visą) bei vieno kiaušinio trynį, gerai išmaišome.
3. Tada į tą patį dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius bei druską, gerai išmaišome. Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą ar aliejumi/sviestu išteptą skardą.
4. Po to kepame apie 25 minutes. Ištraukusios iš orkaitės mažiausiai 60 minučių paliekame atvėsti.
5. Tuo tarpu kol kepa nedideliame puode šildome pieną tol, kol pradės kilti burbulai. Karštu pienu užpilame likusius šokolado gabalėlius. Po maždaug 5 minučių masę išplakame taip, kad šokoladas visai suskystėtų. Paruoštą glaistą užpilame ant braunių. Skanaujame!
Graz
Atsakyti