1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Paruoškite keksiukų kepimo skardą - sudėkite popierines keksiukų formeles.
2. Tuomet atskirame inde sumaišykite visus sausus ingredientus - miltus, cukrų, kakavą, sodą, cinamoną ir vanilę. Padėkite į šoną.
3. Tada kitame inde išplakite kiaušinius, obuolių tyrę, aliejų, jogurtą bei vanilės miltelius. Suberkite sausus ingredientus bei gerai viską išmaišykite. Po to sudėkite sutarkuotą cukiniją bei susmulkintą šokoladą.
4. Į kiekvieną kepimo formelę dėkite maždaug po 3 arbatinius šaukštelius tešlos. Keksiukus kepkite maždaug 25 minutes arba tol, kol įkišus medinį pagaliuką, ištrauksite jį sausą. Iškepusius atvėsinkite bei skanaukite arba sudėkite į sandarią dėžutę.
5. Pastebėjimas: Labai gardūs keksiukai ir kiek sveikesni nei įprasti, nes yra naudojami pilno grūdo miltai.
6. Pastebėjimas: Originaliame recepte į tešlą dėjo, tik vieną kiaušinį, man pačiai pasirodė mažokai, taip pat naudojo pieną, o ne jogurtą. Aš turėjau besibaigiančio galiojimo jogurto, todėl jį ir sunaudojau. Nemanau, kad skonis nukentėjo.