Šokoladiniai cukinijų keksiukai

2018-07-31 Autorius Hobis

Šokoladiniai cukinijų keksiukai

Ingredientai

    • balti miltai: 110 gramų
    • pilno grūdo miltai: 110 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kakavos milteliai: 40 gramų
    • kepimo soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2 (vid. dydžio)
    • nesaldi obuolių tyrė: 100 gramų
    • aliejus: 80 gramų
    • jogurtas: 80 gramų
    • vanilės milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotus cukinijos: ~200 gramų
    • šokoladas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Paruoškite keksiukų kepimo skardą - sudėkite popierines keksiukų formeles.
  2. 2. Tuomet atskirame inde sumaišykite visus sausus ingredientus - miltus, cukrų, kakavą, sodą, cinamoną ir vanilę. Padėkite į šoną.
  3. 3. Tada kitame inde išplakite kiaušinius, obuolių tyrę, aliejų, jogurtą bei vanilės miltelius. Suberkite sausus ingredientus bei gerai viską išmaišykite. Po to sudėkite sutarkuotą cukiniją bei susmulkintą šokoladą.
  4. 4. Į kiekvieną kepimo formelę dėkite maždaug po 3 arbatinius šaukštelius tešlos. Keksiukus kepkite maždaug 25 minutes arba tol, kol įkišus medinį pagaliuką, ištrauksite jį sausą. Iškepusius atvėsinkite bei skanaukite arba sudėkite į sandarią dėžutę.
  5. 5. Pastebėjimas: Labai gardūs keksiukai ir kiek sveikesni nei įprasti, nes yra naudojami pilno grūdo miltai.
  6. 6. Pastebėjimas: Originaliame recepte į tešlą dėjo, tik vieną kiaušinį, man pačiai pasirodė mažokai, taip pat naudojo pieną, o ne jogurtą. Aš turėjau besibaigiančio galiojimo jogurto, todėl jį ir sunaudojau. Nemanau, kad skonis nukentėjo.
Keksiukai su šokoladu
(10)
Šokoladiniai Helovyno keksiukai
(1)
Keksiukai su medumi ir ramunėlėmis
(3)