braškių tyrė: 400 mililitrų (naudoju pagal šį receptą)
cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų (jeigu tyrė buvo be cukraus, reguliuokite pagal skonį)
želatina: 1,5 valgomojo šaukšto
vanduo: 60 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių paruoškite želė kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilkite mažiau vandens. Palikite šaldytuve.
2. Tuomet kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Įpilkite garų vonelėje ištirpintą sviestą su šokoladu. Tada po truputį berkite persijotus miltus su druska ir kepimo milteliais bei lėtai plakite, kol masė taps vientisa. Torto formą (idealiausia su nuimamais kraštais) išklokite su kepimo popieriumi ir pilkite į ją tešlą. Kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių (tikrinkite biskvitą mediniu iešmeliu - kai tešla nebelips, biskvitas iškepęs). Atvėsinkite (galite nuimti kepimo popierių).
3. Po to želatiną, skirtą varškės kremui, užpilkite su 80 mililitrų vandens bei pastatykite išbrinkti (maždaug 20 minučių). Varškę sumaišykite su cukraus pudra. Šokoladą smulkiai sutarkuokite, ar ištirpinkite garų vonelėje, atvėsusį įmaišykite į varškės masę. Grietinėlę išplakite iki standumo bei atsargiai įmaišykite į varškės masę. Išmaišykite iki vientisos masės. Želatiną ištirpinkite ant nedidelės ugnies, atvėsinkite bei išmaišykite su kremu. Paruošto kremo trečdalį dalį pilkite ant biskvito, paskui dėkite paruoštos želė drebučius (per tą laiką kol paruošite padą ir varškės kremą želė nespėja iki galo sutvirtėti, bet ir nereikia, tai ji tolygiau pasiskirsto), paskui likusius du trečdalius varškės ir statykite į šaldytuvą, kol sustings ir paruoškite braškių užpilą.
4. Želatiną, skirtą užpilui, užpilkite su 60 mililitrų vandens bei palikite išbrinkti. Želatiną ištirpinkite ant nedidelės ugnies bei pilkite ją braškių tyrę, išmaišykite. Užpilkite ant jau sustingusio varškės kremo. Palikite šaldytuve (idealiausia per visą naktį). Lepinkitės!