Šis šokoladinis keksas su šokoladiniu glajumi yra tikras gardumynas, kuris užburs jus savo sodrumu ir nepakartojamu skoniu. Šis nuostabus desertas yra tobulas pasirinkimas tiek šeimos popietei, tiek ypatingai šventei. Keksas pasižymi ypatingai drėgna tekstūra, kurią suteikia riebi grietinė, o kavos milteliai išryškina šokolado aromatą ir skonį. Kiekvienas kąsnelis šio pasakiško kepinio tirpsta burnoje, palikdamas nepamirštamą šokoladinį poskonį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite visų reikiamų ingredientų, galite išbandyti šias alternatyvas:
- Vietoje minkšto sviesto galite naudoti kokosų aliejų, tačiau tuomet keksas turės lengvą kokosų poskonį.
- Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelės poskonį, arba medumi, tačiau tuomet sumažinkite kiekį iki 180 g.
- Jei neturite vanilės miltelių, galite naudoti vanilės ekstraktą (1 arb. š.).
- Tirpios kavos miltelius galima pakeisti espreso kava arba stipria juoda kava.
- Vietoje riebios grietinės tinka ir natūralus jogurtas, tačiau keksas bus šiek tiek mažiau drėgnas.
- Jei neturite juodojo šokolado glaistui, galite naudoti pienišką šokoladą, bet tuomet glajus bus saldesnis ir šviesesnis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint gauti itin purų keksą, visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros.
- Kiaušinius įmuškite po vieną ir gerai išplakite – tai užtikrins, kad tešla bus puri ir vientisa.
- Jei norite išvengti sausumo, neperkepkite kekso – tikrinkite mediniu pagaliuku ar jis jau iškepęs.
- Kad keksas būtų dar drėgnesnis, galite jį apšlakstyti šokoladiniu sirupu prieš dengiant glajumi.
- Glaistą tepkite ant visiškai atvėsusio kekso, kitaip jis gali nutekėti.
- Prieš pjaudami keksą, palaukite kol glajus visiškai sustings – geriausia palikti jį keletą valandų šaldytuve.
Atsakinėjama į Komentarą