Spagečiai su vištiena, konservuotais pomidorais ir sūriu

2024-10-28 Autorius Irina Bedulska

Spagečiai su vištiena, konservuotais pomidorais ir sūriu
Šis patiekalas – puikus pasirinkimas norintiems greito ir sotaus valgio. Spagečiai, derinami su vištiena, pomidorais ir sūriu, sukuria skanų, sotų patiekalą, puikiai tinka kasdieniams pietums ar vakarienei. Šis receptas taip pat įneša sūrio subtilumo, suteikiant papildomo skonio ir maistingumo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlė gali būti pakeista kalakutienos filė arba liesa malta kalakutiena, suteikiant šiek tiek kitokį skonį.
  • Grietinėlė gali būti keičiamas kokosų arba avižų kremu, kad patiekalas būtų lengvesnis ir tinkamas laktozės netoleruojantiems.
  • Sūris gali būti keičiamas tarkuotu parmezanu ar veganišku sūriu, jei norima sumažinti patiekalo riebalų kiekį arba paruošti jį augalinės kilmės.

Patiekalo gaminimo patarimai

Rekomenduojama spagečius virti „al dente“ būdu – tai padės išlaikyti jų tekstūrą, ypač derinant su sodriu pomidorų padažu. Be to, galima pridėti mėgstamų žalumynų, tokių kaip špinatai ar bazilikas, kurie papildomai suteikia patiekalui gaivumo.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Šis patiekalas yra puikus baltymų šaltinis dėl vištienos, o pomidorai suteikia daug antioksidantų, kurie naudingi sveikatai. Tačiau dėl sūrio ir grietinėlės patiekalas yra kaloringesnis, tad mažinant riebalų kiekį galima pasirinkti alternatyvius produktus arba naudoti mažesnį kiekį sūrio.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 800 kcal
  • Viena porcija: apie 200 kcal

Ingredientai

    • Spagečiai: 250 g
    • Vištienos krūtinėlė: 200 g
    • Svogūnas: 1 vidutinis
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Konservuoti pomidorai: 1 indelis (400 g)
    • Kietasis sūris (pvz., parmezanas): 50 g
    • Liesa grietinėlė: 50 ml
    • Prieskoniai (druska, pipirai, bazilikas): pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išvirkite spagečius pasūdytame vandenyje iki „al dente“ ir padėkite į šalį, kol prireiks.
  2. 2. Supjaustykite vištienos krūtinėlę kubeliais ir apkepkite įkaitintame puode su trupučiu aliejaus.
  3. 3. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, suberkite į puodą su vištiena ir kepkite, kol svogūnai taps minkšti.
  4. 4. Supilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite prieskoniais ir lengvai troškinkite.
  5. 5. Įpilkite grietinėlės ir įberkite tarkuotą sūrį, troškinkite ant žemos ugnies, kol sūris išsilydys.
  6. 6. Įdėkite virtus spagečius, sumaišykite su padažu ir dar kelias minutes pašildykite.
  7. 7. Patiekite su papildomu tarkuotu sūriu ir bazilikais. Skanaus!
  8. 8. Santrauka: „Spagečiai su vištiena, konservuotais pomidorais ir sūriu“ – tai lengvai paruošiamas patiekalas, kupinas skonio ir naudingų medžiagų. Vištiena suteikia baltymų, o pomidorai yra vitaminų šaltinis. Pagaminkite šį patiekalą, naudodami ingredientų alternatyvas, kad pritaikytumėte jį pagal savo poreikius ir sveikos mitybos tikslus
Spagečiai su vištiena, konservuotais pomidorais ir sūriu
Įdaryti makaronai su rikota sūriu ir špinatais
(2)
Tailandietiškos krevečių ir makaronų salotos pagal Beatą
(1)
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
(3)
Makaronai su maltos mėsos padažu
(3)
Makaronai su vištiena ir daržovėmis grietinėlės padaže
(1)