Makaronai su krevetėmis, smidrais ir vyšniniais pomidorais sveikai pagal Beatą

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Makaronai su krevetėmis, smidrais ir vyšniniais pomidorais sveikai pagal Beatą
Kol tik būna pats smidrų sezonas, aš negaliu nustoti jų valgyti. Man kaip ir su braškėmis, būtina jų atsivalgyti už visus metus. Lygiai taip pat kaip ir su braškėmis - jų sezonas žymiai per trumpas. Smidrus galima derinti su labai daug kitų ingredientų, net ir su krevetėmis. Draugės nenorėjo patikėti, kad šie du produktai suderės tarpusavyje, bet kai paragavo, sakė, kad nerealiai skanu. Tad dalinuosi receptus ir su Jumis, pamėginkite, jei ieškote naujų idėjų kaip skaniai paruošti smidrus.

Galimos ingredientų alternatyvos 

Makaronus galite rinktis pagal savo skonį - tinka spagečiai, penne, farfalle ar pilno grūdo makaronai tiems, kas renkasi sveikesnį variantą. Vietoje krevečių galite naudoti jūrų šukutes arba vištienos krūtinėlės gabaliukus. Graikiško jogurto alternatyva - natūralus jogurtas, grietinė arba veganiškas kokosų jogurtas. Jei neturite šviežių smidrų, galite naudoti šaldytus, tačiau tuomet juos reikėtų tiesiog apvirti, o ne kepinti. Mėtas galite pakeisti šviežiomis petražolėmis, bazilikais arba krapais. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Rinkitės šviežias ar kokybiškas šaldytas krevetes - tai turės didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui. Makaronus virkite "al dente", tai yra šiek tiek kietesnius, nes jie dar šiek tiek suminkštės maišant su karštais ingredientais. Smidrų apatines, kietesnes dalis galite nupjauti ir naudoti daržovių sultiniui gaminti. Jei mėgstate aštresnį skonį, galite įdėti žiupsnelį aitriosios paprikos dribsnių. Patiekalą galima pateikti ir šaltą kaip makaronų salotas karštomis vasaros dienomis. 

Ingredientai

    • makaronai ~200-250 gramų
    • smidrai: 5-6
    • krevetės: ~300 gramų
    • vyšniniai pomidorai: 1 saujos
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • mėta: 1 saujelės
    • graikiškas jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: iš trečdalio citrinos
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia makaronus išvirkite gerai pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Per tą laiką, kol makaronai verda, smidrus supjaustykite nedideliais gabaliukais, pomidorus perpjaukite perpus, mėtas pasmulkinkite.
  3. 3. Į puodą pilkite alyvuogių aliejų.
  4. 4. Sudėkite krevetes, pabarstykite druska ir pipirais. Pakepinkite kelias minutes.
  5. 5. Tuomet sudėkite smidrus ir taip pat pakaitinkite kelias minutes.
  6. 6. Po to sudėkite išvirtus makaronus, pomidorus, mėtas ir įmaišykite jogurtą. Gerai išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!
Makaronai su krevetėmis, smidrais ir vyšniniais pomidorais sveikai pagal Beatą
Makaronai su krevetėmis, smidrais ir vyšniniais pomidorais sveikai pagal Beatą
Makaronai su krevetėmis, smidrais ir vyšniniais pomidorais sveikai pagal Beatą
Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu
(5)
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Norvegiškas omaras
(3)
Keptos krevetės su baltu vynu, česnaku ir grietinėle, patiektos su mango salsa
(1)