Kol tik būna pats smidrų sezonas, aš negaliu nustoti jų valgyti. Man kaip ir su braškėmis, būtina jų atsivalgyti už visus metus. Lygiai taip pat kaip ir su braškėmis - jų sezonas žymiai per trumpas. Smidrus galima derinti su labai daug kitų ingredientų, net ir su krevetėmis. Draugės nenorėjo patikėti, kad šie du produktai suderės tarpusavyje, bet kai paragavo, sakė, kad nerealiai skanu. Tad dalinuosi receptus ir su Jumis, pamėginkite, jei ieškote naujų idėjų kaip skaniai paruošti smidrus.
Galimos ingredientų alternatyvos
Makaronus galite rinktis pagal savo skonį - tinka spagečiai,
penne,
farfalle ar
pilno grūdo makaronai tiems, kas renkasi sveikesnį variantą. Vietoje krevečių galite naudoti jūrų šukutes arba vištienos krūtinėlės gabaliukus. Graikiško jogurto alternatyva - natūralus jogurtas, grietinė arba veganiškas kokosų jogurtas. Jei neturite šviežių smidrų, galite naudoti šaldytus, tačiau tuomet juos reikėtų tiesiog apvirti, o ne kepinti. Mėtas galite pakeisti šviežiomis petražolėmis, bazilikais arba krapais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Rinkitės šviežias ar kokybiškas šaldytas krevetes - tai turės didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui. Makaronus virkite "al dente", tai yra šiek tiek kietesnius, nes jie dar šiek tiek suminkštės maišant su karštais ingredientais. Smidrų apatines, kietesnes dalis galite nupjauti ir naudoti daržovių sultiniui gaminti. Jei mėgstate aštresnį skonį, galite įdėti žiupsnelį aitriosios paprikos dribsnių. Patiekalą galima pateikti ir šaltą kaip makaronų salotas karštomis vasaros dienomis.