1. Iš pradžių miltus persijojame su kepimo milteliais bei druska. Varškę ištriname su kiaušiniais bei cukrumi.
2. Tuomet įsijojame miltus į varškės masę bei išmaišome – tešla nebus lengvai rankomis apdorojam. Geriausia toliau daryti spurgas dvieju šaukštų pagalba - ir rankos liks švarios ir pati tešla nelips. O ir spurgos išlieka minkštos bei purios, nes nėra dedama daugiau miltų. Formuokite ir dėkite į aliejų.
3. Aliejų užkaitiname ant didelės ugnies, bet kai jau užkais bei pradės ten matytis tokios kaip gijos, tuomet įdėkite bulvės skustos mažos pusę ir, jei ji kunkuliuos, tai jau laikas ir spurgytes mesti ten pat. Taip pat įpilkitė alkoholio, kad į spurgas taip nesigertų aliejus. Iškepusias dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Po to apibarstykite cukraus pudra. Skanaukite!
zuika
o ne mazoka cukraus,pagal varskes kieki,tik 4-5 saukstai
Atsakyti
WorldRecipes™
zuika, ne, bent jau mums užteko :) dar žinoma priklauso kiek barstykite cukraus pudros, jeigu jos nelabai mėgstate, tai cukraus įdėkite kiek daugiau.
Atsakyti
zuika
Atsakyti
WorldRecipes™
Atsakyti