Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže, troškinti orkaitėje

2024-02-21 Autorius oSkanu.lt

Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže, troškinti orkaitėje
Šiandien noriu parodyti Jums dar vieną fantastišką būdą kaip paruošti skanius ir sultingus mėsos kukulius pomidorų padaže. Aš juos ruošiu orkaitėje ir man asmeniškai jie gaunasi bene tobuli. Paruošimas tikrai nėra sunkus, o rezultatas be galo geras. Imkite šį receptą ir garantuoju Jums, kad mėgausitės labai skania vakariene!

Taip pat pamėginti mano šeimos pamėgtus, kitokius mėsos kukulių variantus:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai su agurkiniu padažu;
- mėsos kukuliai su ryžiais ir baltu padažu;
- mėsos kukuliai su ryžiais, troškinti orkaitėje

O dabar imamės gamybos! 

Ingredientai

    • faršas: 500 gramų (naudoju maišytą kiaulieną su jautiena)
    • ryžiai: 1 saujos (naudoju basmati)
    • svogūnai: 0,5
    • morkos: 1 (nedidelės)
    • majonezas: 2 šaukštų
    • mėgstami prieskoniai (druska, pipirai, čiobrelis)
    • aliejus (kepimui)
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų (padažui)
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išvirkite ryžius kiek pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite burokinės tarkos, viską pakepinkite ant aliejaus keptuvėje.
  3. 3. Tada į dubenį dėkite faršą, išvirtus ryžius, pakepintus svogūnus bei morką, dėkite 2 šaukštus majonezo, druskos, pipirų ir čiobrelių. Viską išmaišykite.
  4. 4. Iš faršo formuokite mėsos kukulius bei dėkite į kepimo formą.
  5. 5. Gaminkite padažą: Į dubenį pilkite vandenį, dėkite 4 šaukštus pomidorų padažo, 2 šaukštus majonezo, 1 šaukštą grietinės, 1 šaukštą miltų ir berkite žiupsnį pipirų. Viską gerai išmaišykite.
  6. 6. Po to padažą užpilkite ant kukulių. Uždenkite su folija bei kepkite maždaug 50 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  7. 7. Paskui galite atidengti kepimo formą, kad kukuliai gražiai apskrustų.
  8. 8. Mes šį pasirinkome valgyti su bulvių koše, bet idealiai tinka ir ryžiai, grikiai, ir kuskusas. Skanaukite!

Irena

Man tai labai patiko :) Tik gal kiek didesnius kukulius gaminau nei autorė, bet skoniui tai nesutrukdė
Atsakyti
Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže, troškinti orkaitėje

Žygė

Šiaip skonis geras. Tik man kiek skystoki kukuliai gavos, neapskrudo. Norėjosi kiek labiau apskrudusiu.
Atsakyti

Aldona

O man patiko. Patiekalas toks tikras naminis maistas, kurio buvau pasiilgusi. :)
Keptuvėje kepti mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
(5)
Avienos troškinys su daržovėmis "Navarietis"
(6)
Veršienos kukulaičiai aštriame baklažanų padaže
(1)