Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže, troškinti orkaitėje

Autorius apie receptą

Šis receptas išsiskiria ne tik savo paprastumu, bet ir nepaprastu skoniu – minkšti ir sultingi mėsos kukuliai, prisotinti aromatingo pomidorinio padažo, tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Troškinimas orkaitėje padeda išlaikyti kukulių sultingumą, o švelniai rūgštus pomidorų padažas suteikia gaivumo ir papildomo skonio gilumo. Šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše, virtais ryžiais ar net kuskusu, todėl yra universalus ir prisitaikantis prie įvairių skonių.

Kukuliai ruošti iš maišyto kiaulienos ir jautienos faršo – šis derinys užtikrina tinkamą riebalų ir skonio balansą. Naudojant virtus ryžius, kukuliai tampa purūs, o daržovės – svogūnas ir morka – suteikia papildomo saldumo ir tekstūros. Padažas, pagamintas iš pomidorų, grietinės ir majonezo, sušvelnina mėsos skonį ir sukuria ypatingą, aksominę konsistenciją. Tai vienas iš tų receptų, kurio skonis pranoksta pastangas – nereikia jokių sudėtingų žingsnių ar retesnių ingredientų, tik kantrybės ir meilės gaminant.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Faršą galima keisti vien jautiena arba vištiena – gausite liesesnį ir švelnesnio skonio kukulių variantą.
  • Basmati ryžius galima keisti ilgagrūdžiais arba apvaliais ryžiais – svarbiausia, kad būtų išvirti ir atvėsinti.
  • Svogūną galima keisti šalotu – suteiks kiek švelnesnį skonį.
  • Morką galima keisti cukinija arba saldžiąja paprika – tekstūra išliks panaši, o skonis šiek tiek pasikeis.
  • Pomidorų padažą galima pakeisti pomidorų tyre ar trintais konservuotais pomidorais – jie suteiks intensyvesnį pomidorų skonį.
  • Majonezą padaže galima keisti natūraliu jogurtu – padažas bus lengvesnis.
  • Grietinę galima keisti grietinėle – padažas bus šiek tiek švelnesnis ir riebesnis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Ryžius prieš verdant rekomenduojama perplauti po tekančiu vandeniu – taip jie neišsitęš ir taps birūs.
  • Kukulius formuokite šlapiomis rankomis – taip masė nelips prie delnų.
  • Kepimo formą galima šiek tiek patepti aliejumi – tai padės išvengti pridegimo.
  • Padažą gerai išplakite šluotele – taip išvengsite miltų gumuliukų.
  • Pabaigoje atidengus kepimo indą, galima užbarstyti tarkuoto sūrio – suteiks traškesnę plutelę ir papildomo skonio.

Ingredientai

    • faršas: 500 gramų (naudoju maišytą kiaulieną su jautiena)
    • ryžiai: 1 saujos (naudoju basmati)
    • svogūnai: 0,5
    • morkos: 1 (nedidelės)
    • majonezas: 2 šaukštų
    • mėgstami prieskoniai (druska, pipirai, čiobrelis)
    • aliejus (kepimui)
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų (padažui)
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išvirkite ryžius kiek pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite burokinės tarkos, viską pakepinkite ant aliejaus keptuvėje.
  3. 3. Tada į dubenį dėkite faršą, išvirtus ryžius, pakepintus svogūnus bei morką, dėkite 2 šaukštus majonezo, druskos, pipirų ir čiobrelių. Viską išmaišykite.
  4. 4. Iš faršo formuokite mėsos kukulius bei dėkite į kepimo formą.
  5. 5. Gaminkite padažą: Į dubenį pilkite vandenį, dėkite 4 šaukštus pomidorų padažo, 2 šaukštus majonezo, 1 šaukštą grietinės, 1 šaukštą miltų ir berkite žiupsnį pipirų. Viską gerai išmaišykite.
  6. 6. Po to padažą užpilkite ant kukulių. Uždenkite su folija bei kepkite maždaug 50 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  7. 7. Paskui galite atidengti kepimo formą, kad kukuliai gražiai apskrustų.
  8. 8. Mes šį pasirinkome valgyti su bulvių koše, bet idealiai tinka ir ryžiai, grikiai, ir kuskusas. Skanaukite!
Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže, troškinti orkaitėje

Atsiliepimai

Žygė

Šiaip skonis geras. Tik man kiek skystoki kukuliai gavos, neapskrudo. Norėjosi kiek labiau apskrudusiu.
Atsakyti

Aldona

O man patiko. Patiekalas toks tikras naminis maistas, kurio buvau pasiilgusi. :)
Kiauliena korėjietiškai
(37)
Kazane troškinta karka
(1)
Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai su sūriu, kepti orkaitėje
(19)