Autorius apie receptą
Šis receptas išsiskiria ne tik savo paprastumu, bet ir nepaprastu skoniu – minkšti ir sultingi mėsos kukuliai, prisotinti aromatingo pomidorinio padažo, tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Troškinimas orkaitėje padeda išlaikyti kukulių sultingumą, o švelniai rūgštus pomidorų padažas suteikia gaivumo ir papildomo skonio gilumo. Šis patiekalas puikiai dera su
bulvių koše,
virtais ryžiais ar net
kuskusu, todėl yra universalus ir prisitaikantis prie įvairių skonių.
Kukuliai ruošti iš maišyto kiaulienos ir jautienos faršo – šis derinys užtikrina tinkamą riebalų ir skonio balansą. Naudojant virtus ryžius, kukuliai tampa purūs, o daržovės – svogūnas ir morka – suteikia papildomo saldumo ir tekstūros. Padažas, pagamintas iš pomidorų, grietinės ir majonezo, sušvelnina mėsos skonį ir sukuria ypatingą, aksominę konsistenciją. Tai vienas iš tų receptų, kurio skonis pranoksta pastangas – nereikia jokių sudėtingų žingsnių ar retesnių ingredientų, tik kantrybės ir meilės gaminant.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Faršą galima keisti vien jautiena arba vištiena – gausite liesesnį ir švelnesnio skonio kukulių variantą.
- Basmati ryžius galima keisti ilgagrūdžiais arba apvaliais ryžiais – svarbiausia, kad būtų išvirti ir atvėsinti.
- Svogūną galima keisti šalotu – suteiks kiek švelnesnį skonį.
- Morką galima keisti cukinija arba saldžiąja paprika – tekstūra išliks panaši, o skonis šiek tiek pasikeis.
- Pomidorų padažą galima pakeisti pomidorų tyre ar trintais konservuotais pomidorais – jie suteiks intensyvesnį pomidorų skonį.
- Majonezą padaže galima keisti natūraliu jogurtu – padažas bus lengvesnis.
- Grietinę galima keisti grietinėle – padažas bus šiek tiek švelnesnis ir riebesnis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Ryžius prieš verdant rekomenduojama perplauti po tekančiu vandeniu – taip jie neišsitęš ir taps birūs.
- Kukulius formuokite šlapiomis rankomis – taip masė nelips prie delnų.
- Kepimo formą galima šiek tiek patepti aliejumi – tai padės išvengti pridegimo.
- Padažą gerai išplakite šluotele – taip išvengsite miltų gumuliukų.
- Pabaigoje atidengus kepimo indą, galima užbarstyti tarkuoto sūrio – suteiks traškesnę plutelę ir papildomo skonio.
Atsiliepimai
Žygė
Atsakyti
Aldona