Sumuštiniai su česnakine krevečių užtepėle ir ikrais

Autorius apie receptą

Tokie sumuštiniai su česnakine krevečių užtepėlę ir ikrais - tikrai labai gardu, lengva bei greita. O patiekus kaip vieno kąsnio sumuštinukus, bus ir nuostabus užkandis šventiniam stalui. Ir tikrai nuo stalo pradings labai greitai. Įprastai patinka net tiems, kas nėra patys didžiausi jūros gėrybių mėgėjai. Rekomenduoju pamėginti! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 5 dideli arba 10 mažų sumuštinių.

Ingredientai

    • citrinos: 0,5
    • skrudintas batonas: 5 riekelių
    • virtos krevetės be lukšto: 400 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • krapai: 30 gramų
    • majonezas: 140 gramų (naudoju "Obelių namini majonezą")
    • citrinos sultys: 15 mililitrų
    • ikrai (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnako skilteles, krapus ir krevetes susmulkiname elektriniu trintuvu.
  2. 2. Sudedame majonezą, pilame citrinų sultis bei viską gerai išmaišome.
  3. 3. Tuomet ant paskrudusių batono riekelių tepame krevečių masės, dedame po citrinos griežinėlį, papuošiame ikrais.
  4. 4. Patiekiame ir skanaujame!
Sumuštiniai su česnakine krevečių užtepėle ir ikrais

Atsiliepimai

Karštas čiabatos sumuštinis su kiauliena
(2)
Sumuštiniai su šprotais
(3)
Beigeliai - beigelis su lašiša
(1)
Keptuvėje kepti karšti sumuštiniai su antiena arba vištiena ir šonine
(1)