Autorius apie receptą
Kažkada labai seniai, seniai buvau gaminusi sušius su lašiša, bet trūko skonio ir... po tokio nenusisekusio varianto, atsisakiau sushių gamybos savo virtuvėje. Bet visai neseniai, vyro paraginta surizikavau pagaminti juos dar kartą ir valio... Man šį kartą puikiai pavyko! Dabar galiu drąsiai sakyti, jei pavyko man, tai pavyks ir jums. Būtinai pamėginkite pasigaminti savo namuose, skonius derinkite pagal save, o aš pristatau patį paprasčiausią, lengviausią ir pavykstantį receptą. Darbo visai nedaug, o skonis fantastiškas! Tad imamės gamybos!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jūros dumblių lapai (nori) gali būti pakeisti ryžių popieriumi, jei norite lengvesnės ir švelnesnės tekstūros varianto.
- Ryžiai sušiams gali būti keičiami apvaliais arba trumpagrūdžiais ryžiais, tik būtina gerai juos perplauti ir išvirti iki lipnios konsistencijos.
- Ryžių actas gali būti keičiamas obuolių actu, įmaišius šiek tiek cukraus švelnesniam skoniui.
- Rūkyta lašiša gali būti keičiama kepta lašiša ar tunu iš skardinės.
- Ilgavaisiai agurkai gali būti keičiami avokadu ar marinuotu ridikėliu (takuan).
- Majonezas gali būti keičiamas kreminiu sūriu, wasabi majonezu arba net graikišku jogurtu su šlakeliu citrinos sulčių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Ryžius prieš verdant būtina perplauti bent 3–4 kartus, kad pašalintumėte krakmolą ir gautumėte tinkamą lipnumą.
- Ryžių actą sumaišykite su cukrumi ir druska dar prieš pilant ant ryžių – taip jis tolygiau įsigers.
- Ritinėlius lengviau susukti, jei bambukinis kilimėlis apvyniojamas maistine plėvele – taip išvengsite prilipimo.
- Pjaustant ritinėlius, peilį sudrėkinkite vandeniu – tai padės išgauti švarius pjūvius ir nepažeisti jūros dumblių.
- Jei planuojate laikyti sušius šaldytuve, laikykite juos sandarioje dėžutėje, kad neišdžiūtų.
Atsiliepimai
Irūna
Atsakyti
Manta
Atsakyti