Šventinis užkandžių iešmelių vainikas

2024-12-24 Autorius Vaida Bučinskienė

Šventinis užkandžių iešmelių vainikas
Šventinis užkandžių iešmelių vainikas – tikras skonio ir spalvų festivalis. Kiekvienas vėrinukas derina švelnią mini mocarelos tekstūrą, pikantiškus marinuotus pievagrybius ir agurkėlius, lengvai aštrius marinuotus svogūnėlius bei sultingus vyšninius pomidorus. Sūrio mėgėjams patiks subtilus Gouda sūris, o vytintas kumpis ir saliami suteikia turtingo skonio. Alyvuogės prideda Viduržemio jūros virtuvės natų, o baziliko lapeliai viską papildo gaiviu aromatu. Šie vėrinukai – elegantiškas ir praktiškas pasirinkimas bet kuriai šventei ar užkandžių stalui.

Redaktorės Vaidos komentaras - labai universalus užkandis, kuriam paruošti galite naudoti ingredientus pagal savo ar savo svečių skonį. Naudokitės žemiau pasiūlytais variantais arba sukurkite kažką naujo. Naudokite skirtingų spalvų ingredientus, taip gausite vizualiai patrauklų užkandį. 

Tokį užkandį galima paruošti iš anksto, tik reikėtų laikyti ten, kur nėra ypatingai šilta. 

Ingredientai

    • Vyšniniai pomidorai: 200 g
    • Marinuoti agurkėliai: 100 g
    • Marinuoti svogūnėliai: 50 g
    • Marinuoti pievagrybiai: 100 g
    • Alyvuogės: 50 g
    • Mocarela: 150 g (mini)
    • Sūris: 120 g (gouda ar kitas panašus)
    • Saliamis: 90 g
    • Vytintas kumpis: 80 g
    • Bazilikai: kelios šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošti visus ingredientus.
  2. Šventinis užkandžių iešmelių vainikas
  3. 2. Ant užkandžių pagaliuko verti mocarelos sūrio rutuliuką.
  4. mocarela ant iešmelio
  5. 3. Tuomet verti susuktą vytinto kumpio juostelę.
  6. vytinto kumpio juostelė
  7. 4. Verti nedidelį marinuotą agurkėlį.
  8. užvertas agurkėlis
  9. 5. Verti marinuotą pievagrybį (jeigu jis didesnis, kotelį galima nupjauti arba patį grybą perpjauti per pusę).
  10. užvertas pievagrybis
  11. 6. Galiausiai užverti vyšninį pomidoriuką.
  12. užvertas pomidoriukas
  13. 7. Vėrinukas gali būti ir toks - marinuotas svogūnėlis, alyvuogė, sūrio gabaliukas, saliami dešra, baziliko lapelis ir pomidoriukas.
  14. antras užkandžio variantas
  15. 8. O taip pat dar gali būti ir taip - marinuotas pievagrybis, alyvuogė, pomidoriukas, saliami dešra, baziliko lapelis, mocarelos sūris.
  16. Šventinis užkandžių iešmelių vainikas
Šventinis užkandžių iešmelių vainikas
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)