Kai už lango būna šaltesni orai, man visada norisi pasiruošti ką nors iš tų kraštų, kur šiuo metu yra, kad bent savo širdimi būčiau ten.
Viena tokių šalių, kur esant nūriems norėčiau būti - Tailandas arba bent jau jo virtuvėje. Su savo tipiškais kvapais bei skoniais - citrinžole, kokosų pienu, čili pipirais ir kalendromis… Taip laimo vaisiaus sultimis, kurios yra tiesiog neatskiriama tailandietiškų karių dalis.
Šį kartą tailandietišką vištienos karį (curry) pagaminau orkaitėje. Itin patogu, nes vakarienę įdedat prieš pusantros valandos iki sėdant prie stalo, ir galima veikti ką tik norisi. Nosį, per tą laiką, maloniai kutens aromatai, sklindantys iš virtuvės ir tai labai žadins apetitą. :)
Šiam kariui aš naudoju geltonąją kario pastą, bet tinka ir žalioji kario pasta (šios pastos įmanoma rasti visuose prekybos centruose, ir svarbiausia, kad jos yra supakuotos itin patogiose pakuotėse - po 70 gramų. Tiek jos ir reikia 4 žmonių vakarienei). Kai jau būsite parduotuvėje, įsidėkite kokosų pieno indelį (400 mililitrų), citrinžolės stiebą, žuvų padažo (labai tikiuosi, kad žuvų padažas pas jus ir šiaip spintelėje nuolatos būna, nes jį verta turėti, jeigu kartais nuo karto gaminate azijietiškus patiekalus). Taip pat jums prireiks rudo cukraus, ryžių patiekimui, ir vištienos. Idealiausia -
vištienos šlaunelių arba
vištienos blauzdelių, bet tinka ir
krūtinėlės (tik odelės nenulupame, mėsa šitaip bus sultingesnė). Ir lyg viskas, jums daugiau nieko neprireiks!