Kepta vištienos krūtinėlė orkaitėje, majonezo marinate

Autorius apie receptą

Kepta vištienos krūtinėlė orkaitėje, majonezo marinate – tai patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek jaukesnei vakarienei. Mūsų šeimoje vištienos patiekalai dėl jų paprastumo ir universalumo, o šis receptas dar labiau vilioja dėl švelnaus, sultingo skonio bei lengvai traškios odelės. Majonezo marinatas suteikia vištienai ypatingo minkštumo ir aromato, nes majonezas dėl savo riebalų ir rūgšties balanso puikiai įsigeria į mėsą, padėdamas išlaikyti sultingumą net ilgiau kepant.

Ši vištienos krūtinėlė itin dera su įvairiais garnyrais – nuo lengvų šviežių daržovių salotų iki keptų bulvių ar virtų ryžių. Toks patiekalas praturtins ne tik šeimos vakarienės stalą, bet ir taps gardžia vaišių dalimi, nes atrodys išties patraukliai, o kvapas tikrai pakvies visus prie stalo. Be to, šis receptas labai patiks tiems, kurie ieško greito ir paprasto būdo paruošti vištieną orkaitėje.
Reklama


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Majonezą galima keisti į grietinę, jogurtą ar net natūralų kefyrą, kad marinatas būtų švelnesnis ir gaivesnis.
  • Maltą papriką galima papildyti šiek tiek aitriosios paprikos milteliais, jeigu norite šiek tiek aštresnio skonio.
  • Džiovintą česnaką galima keisti į šviežiai smulkintą česnaką, kas suteiks dar intensyvesnio aromato.
  • Vietoje vištienos krūtinėlės galima rinktis vištienos šlauneles su oda, kurios taip pat puikiai tiks šiam marinatui.
  • Druskos kiekį galima reguliuoti pagal skonį arba dalį jos pakeisti į sojų padažą, kuris suteiks papildomo umami.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausia vištieną palikti marinuotis per naktį, nes taip mėsa įgers daugiau skonio ir taps dar minkštesnė.
  • Prieš kepant, vištieną galima palaikyti kambario temperatūroje apie 20–30 minučių, kad mėsa nebūtų šalta iš vidaus ir tolygiau keptų.
  • Jei norite ypatingai traškios odelės, paskutinėmis 5–7 minutėmis galite padidinti orkaitės temperatūrą iki 220 laipsnių arba įjungti grilio funkciją.
  • Ištraukus iš orkaitės, leiskite vištienai „pailsėti“ 5–10 minučių, kad sultys tolygiai pasiskirstytų ir mėsa būtų dar sultingesnė.

Ingredientai

    • majonezas: 2 šaukštų (galima keisti į grietinę)
    • malta paprika: 1 šaukštelio
    • džiovintas česnakas: 1 šaukštelio
    • druska: nuo ketvirtadalio iki pusės šaukštelio (pagal skonį)
    • vištienos krūtinėlės su oda: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišome majonezą arba grietinę, papriką, džiovintus česnakus bei druską.
  2. 2. Tuomet padarykite įstrižus įpjovimus ant vištienos krūtinėlės ir iš visų pusių įtriname pasiruoštu mišiniu.
  3. 3. Po to dedame vištieną į plastikinį maišelį ir tvirtai surišame.
  4. 4. Paliekame šaldytuve marinuotis per visą naktį.
  5. 5. Sudedame vištieną į kepimo formą ir kepame maždaug 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  6. 6. Tuomet sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar maždaug 25-35 minutes.
  7. 7. Patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Atsiliepimai

Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
(2)
Antiena su daržovėmis kinietiškai
(6)