Tinginių "plovas" (ryžių košė) su dešrelėmis ir pomidorų padažu

2024-11-01 Autorius justina.paliusyte

Tinginių "plovas" (ryžių košė) su dešrelėmis ir pomidorų padažu
Šis sotus ir gardus ryžių patiekalas su dešrelėmis ir pomidorų padažu yra greitai paruošiamas bei puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Švelniai apkepinti valgomieji svogūnėliai ir keptos dešrelės suteikia patiekalui šilto skonio ir subtilaus aromato, o pomidorų padažas suteikia malonios rūgštelės ir šiek tiek saldumo. Šį patiekalą papildo ryžių lengvumas bei traškūs marinuoti agurkėliai, kurie suteikia šviežumo ir išryškina visus patiekalo skonius.

Redaktorės Vaidos komentaras - greita ir paprasta improvizacija plovo tema. Pasirinkite savo mėgstamiausias dešreles, čia tiks tiek šviežios (tik tokias prieš kepant reikėtų apvirti, kad laikytų savo formą), tiek pieniškos ar rūkytos. Jeigu norisi kiek stipresnio pomidorų skonio, galima įmaišyti šaukštą pomidorų pastos. 

Ingredientai

    • Ryžiai: 1 stikl.
    • Dešrelės: 5 vnt.
    • Valgomieji svogūnėliai: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Pomidorų padažas: keli šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ryžius išvirti ir palikti šiek tiek pravėsti.
  2. 2. Valgomuosius svogūnėlius pakepti gerai įkaitintame puode kol jie suminkštės.
  3. 3. Dešreles supjaustyti griežinėliais ir sudėti prie svogūnėlių.
  4. 4. Pagardinti druska, pipirais ir gerai išmaišyti.
  5. 5. Į puodą sudėti pomidorų padažą ir dar kartą viską išmaišyti.
  6. 6. Puodo turinį patroškinti 5 min vis pamaišant.
  7. 7. Galiausiai į puodą sudėti virtus ryžius, gerai išmaišyti ir patiekti su marinuotais agurkėliais.
Receptų autorė justina.paliusyte