1. Biskvito paruošimas: Sviestą ištirpinkite bei palikite, kad šiek tiek atvėstų. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kad masė padidėtų bei pabaltų. Tada ištirpintą sviestą pilkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Dalimis berkite į sviesto ir kiaušinių masę bei maišykite, kol masė taps vientisa.
2. Tuomet kepimo formos dugną išklokite su kepimo popieriumi. Paruoštoje kepimo formoje paskirstykite tešlą bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių (patikrinkite mediniu pagaliuku, ar biskvitas jau yra iškepęs). Atvėsinkite bei perpjaukite į tris dalis.
3. Mascarponės kremas: Šaltą grietinėlę išplakite su cukraus pudra kol ji taps standi bei atsargiai šaukštu sumaišykite su mascarpone sūriu.
4. Šokoladinis pertepimas: Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite į indą, įpilkite pieno. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą su pienu bei palikite atvėsti.
5. Sirupas: Šiltą vandenį (maždaug 150 mililitrų) sumaišykite su cukrumi (maždaug 3 valgomaisiais šaukštais) arba cukraus pudra, kad ištirptų (cukraus berkite pagal savo skonį).
6. Formuokite tortą: Dėkite pirmą biskvitą į tortinę bei palaistykite jį sirupu (mažiausiai 2-3 šaukštai). Aptepkite puse turimo tirpinto šokolado. Dabar užtepkite trečdalį mascarpone kremo, sudėliokite maždaug 200 gramų vyšnių (arba trešnių), ant viršaus dėkite antrą biskvito lakštą.
7. Tada vėl suvilgykite jį sirupu, aptepkite likusiu tirpintu šokoladu bei dėkite vėl trečdalį mascarpone kremo. Paskui suvilgykite trečią biskvitą bei šlapia puse dėkite ant kremo. Torto viršų bei šonus aptepkite likusiu mascarpone kremu. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Palikite tortą visai nakčiai šaldytuve. Mėgaukitės!
8. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.