3. Tuomet riešutus sumaišome su miltiniu cukrumi ir miltais.
4. Išplakame baltymus. Į plakamus baltymus, kai jie pradeda putoti, mažomis porcijomis suberiame visą cukrų, ir riešutų, miltinio cukraus ir miltų masę. Viską lėtai išmaišome.
5. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir ant jo spaudžiame tešlą. Kepame iki 100-120 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 1,5-2 valandas.
6. Lakštus pertepame išplaktu miltinio cukraus ir sviesto kremu pagardintu razinomis bei prieskoniais.
7. Papuošiame šokoladu arba beze kremu.
8. Lengvas zefyrinis kremas: Baltymus sumaišome su marmeladu ir plakamame kol jų tūris padidėja keturi-penkis kartus, masė pasidaro šviesiai rusvos spalvos.
9. Tuomet į plakamus baltymus plona srovele supilame karštą sirupą su išbrinkinta ir ištirpinta želatina*.
10. Dar plakame, kol masė atvėsta ir sutirštėja. Pabaigoje sudedame nuplautas ir padžiovintos razinas, citrinos rūgštį ir esenciją.
11. * Sirupas lengvam kremui verdamas iš vandens ir cukraus, kol išgaruoja tiek vandens, kad papūtus per padažytą į sirupą vielinę kilputę, darosi burbulai.
12. ** Į verdantį sirupą supilama išbrinkinta želatina ir dar pakaitinama, kol ji ištirpsta. Išvirti sirupą ir išplakti baltymus su marmeladu reikia stengtis tuo pačiu metu.
13. Plikytas bezė kremas: Sirupą išverdame taip, kaip nurodyta nuo * iki **. Į išplaktus iki baltų birių putų baltymus įpilame karštą sirupą ir plakame kol atvės.
14. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.