šviežias čiobrelis ir raudonėlis: po kelias šakeles
aliejus: 1 valgomojo šaukšto
druska
Pirmam įdarui:
rūkyta arba sūdyta lašiša: 200 gramų
švieži špinatai: 50 gramų
citrinos žievelė
Antram įdarui:
saliamis: 100 gramų
tarkuotas kietasis sūris: 100 gramų
saulėje džiovinti pomidorai: poros
špinato lapai: kelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su grietine bei pagardinkite sutarkuota citrinos žievele ir kapotomis prieskoninėmis žolelėmis. Įpilkite aliejaus bei pagardinkite druska.
2. Tuomet varškės mase aptepkite visas trotilijas.
3. Tada ant trijų trotilijų klokite sluoksnį špinatų lapų bei plonai supjausytą lašišą, ant viršaus patarkuokite citrinos žievelės. Ritinėlį tvirtai susukite.
4. Po to ant kitų trijų tortilijų dėkite šiek tiek špinatų lapų (centre tik), ant jų klokite labai plonai supjaustytą dešrą. Ant dešros pabarstykite smulkiai sukapotų saulėje džiovintų pomidorų, šalia sutarkuoto sūrio. Ritinėlį tvirtai susukite.
5. Visus ritinėlius įvyniokite tvirtai į foliją, jos galus užspauskite bei palaikykite šaldytuve maždaug 60 minučių. Paskui nuėmusios foliją aštriu peiliu supjaustykite maždaug 1,5 centimetro storio riekelėmis. Skanaukite!
6. Pastebėjimas: Iš tokio kiekio pavyko pagaminti didelę lėkštę (~35 centimetrų skersmens) užkandžių.