Baklažanų užtepėlė baba ganoush su tahini sezamų pasta

Autorius apie receptą

Tikriausiai esate girdėję, kad artimųjų rytų šalyse prieš pagrindinį valgymą stalas visada būna nukraunamas meze - įvairiausiais pagardais, užtepėlėmis bei užkandžiais... lygiai kaip pas ispanus tapas arba pas italus antipasti.

Šį kartą noriu pasidalinti mano vienu mėgstamiausių meze patiekalų - nuostabia baklažanų užtepėlė baba ganoush

Labai skanu patiekti su paskrudintu lavašu arba tortilija, na arba veganiška naan duona. Skanaus! 


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Baklažanų: galima naudoti ir baltuosius baklažanus, kurie turi švelnesnį skonį ir mažiau kartumo.
  • Tahini sezamų pastą: jei neturite tahini, galite naudoti smulkintus ir trupučiu aliejaus sutrintus skrudintus sezamų sėklas.
  • Laimo sultis: galite keisti citrinos sultimis, kurios taip pat suteiks gaivumo.
  • Alyvų aliejų: galima pakeisti avokadų aliejumi arba švelniu saulėgrąžų aliejumi.
  • Kuminas: jei nemėgstate kuminų, galima naudoti kalendros sėklas arba šiek tiek rūkytos paprikos.
  • Petražoles: galima keisti šviežiais kalendros arba mėtos lapeliais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kepant baklažanus, visada subadykite juos šakute – taip išvengsite jų sprogimo orkaitėje.
  • Norėdami dar intensyvesnio dūmo skonio, kepkite baklažanus ant grilio arba virš atviros liepsnos.
  • Jei norite švelnesnio skonio, česnakus galite šiek tiek apkepti ar iškepti kartu su baklažanais.
  • Užtepėlę galima pagardinti šlakeliu granatų sirupo – tai suteiks lengvo salstelėjimo.
  • Patiekiant užtepėlę, viršų galite papuošti granatų sėklomis.

Ingredientai

    • baklažanai: 2
    • tahini sezamų pasta: 3-4 šaukštų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • laimo sultys
    • alyvų aliejus
    • kuminas
    • saldžiosios paprikos milteliai
    • pipirai
    • druska
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į kepimo skardą patiesiame foliją ir sudėkite nesmulkintus, tik šakute subadytus baklažanus.
  2. 2. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol baklažanai subliūkšta (vidury kepimo būtinai apverskite).
  3. 3. Patarimas: Galite, jeigu norisi, dar į subadytus baklažanus prismaigstyti česnako skiltelių, kad kartu iškeptų.
  4. 4. Iškepusius baklažanus atvėsinkite, minkštimą išimkite bei sutriname šakute iki tyrelės.
  5. 5. Tada dėkite tahini pastą, susmulkintus česnakus, laimo sultis, prieskonius ir viską išmaišykite iki vientisos tyrelės.
  6. 6. Ant viršaus pašlakstykite alyvų aliejaus, berkite saldžiosios paprikos mitelių ir petražolių.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!
Baklažanų užtepėlė baba ganoush su tahini sezamų pasta

Atsiliepimai

Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)