Autorius apie receptą
Tikriausiai esate girdėję, kad artimųjų rytų šalyse prieš pagrindinį valgymą stalas visada būna nukraunamas
meze - įvairiausiais pagardais, užtepėlėmis bei užkandžiais... lygiai kaip pas ispanus
tapas arba pas italus antipasti.
Šį kartą noriu pasidalinti mano vienu mėgstamiausių
meze patiekalų - nuostabia baklažanų užtepėlė
baba ganoush.
Labai skanu patiekti su paskrudintu
lavašu arba
tortilija, na arba
veganiška naan duona. Skanaus!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Baklažanų: galima naudoti ir baltuosius baklažanus, kurie turi švelnesnį skonį ir mažiau kartumo.
- Tahini sezamų pastą: jei neturite tahini, galite naudoti smulkintus ir trupučiu aliejaus sutrintus skrudintus sezamų sėklas.
- Laimo sultis: galite keisti citrinos sultimis, kurios taip pat suteiks gaivumo.
- Alyvų aliejų: galima pakeisti avokadų aliejumi arba švelniu saulėgrąžų aliejumi.
- Kuminas: jei nemėgstate kuminų, galima naudoti kalendros sėklas arba šiek tiek rūkytos paprikos.
- Petražoles: galima keisti šviežiais kalendros arba mėtos lapeliais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kepant baklažanus, visada subadykite juos šakute – taip išvengsite jų sprogimo orkaitėje.
- Norėdami dar intensyvesnio dūmo skonio, kepkite baklažanus ant grilio arba virš atviros liepsnos.
- Jei norite švelnesnio skonio, česnakus galite šiek tiek apkepti ar iškepti kartu su baklažanais.
- Užtepėlę galima pagardinti šlakeliu granatų sirupo – tai suteiks lengvo salstelėjimo.
- Patiekiant užtepėlę, viršų galite papuošti granatų sėklomis.
Atsiliepimai