Autorius apie receptą
Keptas batatas orkaitėje šiaudeliais – tai nepaprastai skanus ir sveikas užkandis, kuris pradžiugins tiek suaugusius, tiek vaikus. Šie traškūs, aromatingi batatų šiaudeliai yra puiki alternatyva įprastoms bulvytėms. Šis patiekalas puikiai tinka kaip
garnyras prie įvairių mėsos patiekalų, žuvies, arba kaip savarankiškas užkandis su mėgstamu padažu. Paruošimo procesas yra itin paprastas, o rezultatas – be galo gardus. Svarbiausias šio recepto privalumas – bulvytės išeina traškios iš išorės ir minkštos viduje, o prieskoniai suteikia joms nepakartojamą skonį.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje česnako miltelių galima naudoti šviežią česnaką (1-2 skilteles), smulkiai sukapotą arba sutrintą.
- Vietoje maltos paprikos tinka rūkyta paprika, kuri suteiks malonų rūkyto skonio niuansą.
- Aliejų galima pasirinkti pagal skonį – tinka tiek alyvuogių, tiek kokosų, tiek rapsų aliejus.
- Krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba nedideliu kiekiu miltų, nors tai šiek tiek pakeis tekstūrą.
- Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti žiupsnelį kajeno pipirų arba čili miltelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad batatų šiaudeliai taptų ypač traškūs, labai svarbu juos mirkyti šaltame vandenyje – tai padės pašalinti krakmolą ir užtikrins, kad bulvytės orkaitėje taps traškios. Taip pat rekomenduojama supjaustyti batatus vienodo dydžio gabalėliais, kad jie iškeptų tolygiai. Kepant svarbu bulvytes išdėlioti taip, kad jos nesiliestų tarpusavyje – taip jos bus traškesnės. Jei norite dar traškesnių bulvyčių, galite kepimo laiką pailginti 5-10 minučių, tačiau stebėkite, kad nesudegtų. Druską geriausia berti tik iškepus bulvytes, nes taip jos išliks traškesnės.
Atsiliepimai