Tradicinė silkės filė su svogūnais - tai autentiškas patiekalas, kuris per amžius puikavosi ant mūsų protėvių stalų. Ši itin paprasta, bet nepaprastai skani silkės užkanda yra tobulas pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Skirtingai nuo daugelio tradicinių silkės receptų, šiame variante visiškai atsisakome acto, o vietoje jo naudojame šviežias citrinos sultis, kurios suteikia patiekalui gaivumo ir subtilaus rūgštumo. Svogūnai, cukrus ir druska sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri papildo švelnų silkės skonį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradicinis receptas yra tobulas, galite eksperimentuoti su kai kuriais ingredientais:
- Vietoje paprastų svogūnų galite naudoti raudonuosius svogūnus, kurie suteiks švelnesnį skonį, arba svogūnų laiškus šviežesniam aromatui.
- Citrinos sultis galima pakeisti žaliųjų citrinų (laimų) sultimis, kurios suteiks kitokį gaivumo atspalvį.
- Aliejų galima pasirinkti pagal skonį - tinka tiek saulėgrąžų, tiek alyvuogių, tiek ir rapsų aliejus.
- Papildomam skoniui galite įdėti šviežių krapų arba petražolių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Silkės filė bus skanesnė, jei prieš ruošiant patiekalą ją trumpai (apie 30 minučių) palaikysite šaltame vandenyje - taip sumažinsite druskingumą.
- Svogūnus pjaustykite tikrai plonai, kad jie geriau įsigertų silkės skonio ir greičiau marinuotųsi citrinos sultyse.
- Prieš patiekiant, leiskite patiekalui pastovėti šaldytuve bent 2 valandas, o dar geriau - per naktį, kad skoniai susijungtų.
- Jei mėgstate aštresnius skonius, galite įdėti šiek tiek juodųjų pipirų ar aitriosios paprikos.
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti
Laura
Atsakyti