1. Pirmiausia, kad pagaminti tešlą, dubenyje sumaišome miltus ir druską. Tada sudedame gabalėliais susmulkintą šaltą sviestą bei pirštais triname sviestą su miltais, kol gausis trupininė masė. Po to įpilame vieną šaukštą vandens, minkome tešlą, kol neliks sausų ingredientų vis įpildamos daugiau vandens, jei reikia (gali atsitikti taip kad neprireiks viso kiekio vandens). Iš tešlos suformuojame diską, įvyniojame į plėvelę. Dedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
2. Tuomet iškočiojame tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Išklojame formą tešla, subadome šakute tešlos pagrindą. Vėl dedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui atvėsti. Kepame kaip nurodyta recepte (tai yra nuo pasirinkto įdaro). Dažniausiai tai užtrunka maždaug 25-30 minučių kepant 180-200 laipsnių temperatūroje.
3. Pastebėjimas: Šis trapios tešlos receptas - tai labai puikus pagrindas krepšeliams, tartoms gaminti. Ji idealiai tinka su įvairiausiais įdarais. Ši tešla skirta tartoms su įvairiais nesaldžiais įdarais: daržovėmis, mėsomis, žuvimi ir panašiai.
4. Patarimas: Stengiamės, kuo mažiau minkyti bei kitaip žaisti su tešla, nes kuo mažiau minkome, tuo tešla bus lengvesnė bei trapesnė.
5. Pastebėjimas: Šią pagamintą tešlą galite užšaldyti bei laikyti maždaug mėnesį. Prieš naudodamos atšildome šaldytuve per naktį arba bent jau 7 valandas.