Šie orkaitėje kepti karamelizuoti burokėliai yra tikras kulinariniu stebuklas, kuris pakels jūsų namų virtuvės patiekalus į aukščiausią lygį. Šis receptas, kuriuo pasidalino Beata, yra ne tik nepaprastai skanus, bet ir elegantiškas savo paprastumu. Karamelizavimo procesas išryškina natūralų burokėlių saldumą, o česnakas ir rozmarinas suteikia aromatingą gylį, kuris priverčia net didžiausius burokėlių skeptikus persigalvoti. Šis patiekalas yra puikus pavyzdys, kaip paprastas daržoves galima transformuoti į gurmanišką delikatesą, kuris tiks tiek kasdienėje mityboje, tiek ir šventiniam stalui.
Šitaip pagamintus burokėlius galite naudoti kaip užkandį prie sūrio, kaip papildomą priedą įvairiausioms salotoms, sumuštiniams su rūkyta ar sūdyta lašiša, garnyrą prie mėsos, žuvies, arba net patiekti su švediškais mėsos kukuliais,
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite rudo cukraus, galite naudoti medų arba klevų sirupą, kurie suteiks dar labiau išraiškingą skonį. Vietoje alyvuogių aliejaus puikiai tiks kokosų aliejus arba sviestas, kuris pridės dar daugiau sotumo. Neturint šviežio rozmarino, galite naudoti džiovintą rozmariną arba pakeisti jį šviežiu arba džiovintu šalaviju. Čiobrelį galima pakeisti bazilikais, majoranu arba oreganu, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti šiek tiek čili pipirų dribsnių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad burokėliai tolygiai iškeptų, stenkitės juos supjaustyti maždaug vienodo dydžio skiltelėmis. Kepimo metu būtinai maišykite burokėlius, kad jie tolygiai karamelizuotųsi ir nepridegtų. Jei mėgstate minkštesnę tekstūrą, kepkite ilgiau žemesnėje temperatūroje. Norėdami intensyvesnio karamelizavimo efekto, paskutines kelias minutes kepkite aukštesnėje temperatūroje, tačiau atidžiai stebėkite, kad nepridegtų. Šis patiekalas skonis dar labiau išryškėja, kai jis šiek tiek atvėsta, tad duokite jam laiko "pailsėti" prieš patiekiant.