Briuselio kopūstai su šonine pagal Beatą

Autorius apie receptą

Su šeima stengiamės valgyti kaip įmanoma daugiau daržovių. Toks nusiteikimas pas mus galioja ne tik vasarą, bet ir visus metus. Galiu tik pasakyti, kad nebijokite su jomis eksperimentuoti ir jos niekada neatsibos. Svarbu, jas ruošti kuo skirtingiau (na bent jau mūsų šeimoje, tai labai pasiteisino).

Galiu prisipažinti, kad Briuselio kopūstai tikrai nėra ta daržovė, kuri pas mus virtuvėje atsirastų dažnai, net galėčiau sakyti, kad labai retai. Iki šiol buvau gaminusi vos keletą kartų su jais. Kodėl? Net nežinau. Gal senas įsitikinimas, kad Briuselio kopūstai yra nelabai skanūs? Net nesu tikra, iš kur jis atsirado. Aš šį kartą rinkausi šviežius kopūstus, ne šaldytus ir galiu pasakyti, kad skanumėlis buvo didelis. Dabar esu tikra, kad jie mano virtuvėje atsiras daug dažniau, rekomenduoju ir Jums.

Šį kartą keptus briuselio kopūstus su šonine aš pati valgiau tiesiog vienus, o šeima pasirinko kaip garnyrą prie pietų kepsnio. O kaip Jūs ruošiate briuselio kopūstus? Man dabar labai įdomu sužinoti naujų ir labai gerų receptų? Pasidalinkite komentaruose. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite rūkytos šoninės, galite naudoti paprastą šoninę, kumpį arba net šoninės kubelių konservus. 
  • Vegetarams rekomenduoju išbandyti šį patiekalą su rūkytais tempeh kubeliais arba riešutais - skonis, žinoma, bus kitoks, bet ne mažiau skanus. 
  • Vietoje įprasto svogūno galima naudoti šalotinį svogūną arba porą - jie suteiks švelnesnį skonį. 
  • Kmynus galima pakeisti kalendromis arba rozmarinais, o čili dribsnius - paprika arba juodaisiais pipirais, jei nemėgstate aštrumo. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama

  • Svarbiausias patarimas ruošiant Briuselio kopūstus - jų nepervirkite! 
  • Briuselio kopūstai turi išlikti traškūs, tuomet jie išsaugos ne tik didžiausią dalį maistinių medžiagų, bet ir skonį. 
  • Prieš kepimą gerai nuplaukite kopūstus ir būtinai nupjaukite kotelius bei pašalinkite paviršinius, kartais jau pageltusius lapus. 
  • Pjaustant kopūstus perpus, jie greičiau iškeps ir geriau įsigers pagardų skonio. 
  • Dar vienas patarimas - kepkite aukštoje temperatūroje trumpą laiką, taip kopūstai išlaikys savo sultingumą ir traškumą. 

Ingredientai

    • briuselio kopūstai: 500 gramų
    • rūkyta šoninė: 80 gramų
    • svogūnai: 1
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili dribsniai: žiupsnio (jeigu norite kiek aštrumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia briuselio kopūstus nuplaukite, nuimkite viršutinius lapus ir perpjaukite perpus.
  2. 2. Tada šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. 3. Svogūną taip pat pasmulkinkite.
  4. 4. Keptuvėje pakepinkite šoninę.
  5. 5. Kai šoninė apskrunda, sudėkite svogūną.
  6. 6. Svogūnui suminkštėjus suberkite kmynus ir briuselio kopūstus.
  7. 7. Pagardinkite druska, pipirais ir čili. Pakepinkite maždaug 5-7 minutes, kad kopūstai kiek suminkštėtų, bet išliktų traškūs. Skanaukite!

Atsiliepimai