Vyšnios gan kaprizingos uogos. Jei surinkote ar nusipirkote kibirą uogų, nedelskite jų apdoroti, priešingu atveju, po paros jos pasidengs pelėsiu. Ką galima pagaminti iš šių vidurvasario uogų?
Ką besugalvosite daryti su vyšniomis, pirmiausiai jas reikia paruošti: nutraukyti kotelius, jei norisi, išimti kauliukus, atsargiai nuplauti ir išdžiovinti ant minkšto audinio. Taip pat reikia pasiruošti reikiamą kiekį cukraus. Kuo rūgštesnės uogos yra, tuo daugiau cukraus joms reikia, tačiau nepersistenkite! Jei virsite uogienę, kilogramui uogų reikia 650-700 gramų cukraus. Jei cukraus pridėsite per daug, uogienė bus per saldi ir praras vyšnioms būdingą malonią rūgštelę.
Faktai apie vyšnias:
Vyšniose daug organinių rūgščių, vitamino C, karotino, folio rūgšties, o raudonasis uogų pigmentas veikia kaip antioksidantas, tai reiškia, kad vyšnios stiprina imunitetą, mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Pasak mokslininkų, 35 suvalgytos vyšnios malšina skausmą efektyviau nei aspirinas, nes jose esantys antocianinai (augaliniai pigmentai) slopina fermentų, kurie sukelia uždegiminius procesus, veiklą.
Pagrindinis šių uogų turtas yra kumarinai, medžiagos reikalingos organizmo tonusui palaikyti. Šių medžiagų kiekiu vyšnios nusileidžia tik raudoniesiems serbentams, granatams ir avietėms. Būtent todėl šių uogų turi valgyti nusilpę arba po ligos sveikstantys žmonės.
Atsakinėjama į Komentarą