Pikantiški lavašo suktinukai su rūkyta dešra ir sūriu

2024-12-02 Autorius Liuda Ordavičienė

Pikantiški lavašo suktinukai su rūkyta dešra ir sūriu
Lavašo suktinukai su rūkyta dešra ir sūriu – tai greitai paruošiamas ir sotus užkandis, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas sujungia minkštą lavašą, pikantišką rūkytą dešrą, sultingus pomidorus ir tirpstantį sūrį, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Be to, suktinukai yra lengvai pritaikomi pagal individualius skonius, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais ir prieskoniais.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Rūkyta dešra: galite pakeisti virta dešra, kumpiu ar net rūkyta vištiena.
  • Majonezas: vietoj jo naudokite natūralų jogurtą arba tepamą sūrelį.
  • Chalapos aitriosios paprikos: jei nemėgstate aštraus maisto, galite jų nedėti arba pakeisti saldžiąja paprika.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepdami suktinukus, leiskite jiems šiek tiek pastovėti šaldytuve – tai padės skoniams susimaišyti ir suktinukams taps lengviau pjaustyti.
  • Kepant suktinukus, naudokite vidutinę ugnį, kad jie tolygiai apskrustų ir sūris viduje ištirptų.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 1600 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 400 kcal

Ingredientai

    • Lavašas: 2 vnt.
    • Majonezas: 4 valg. šaukštai
    • Karštai rūkyta dešra (smulkiai pjaustyta): 200 g
    • Pomidorai (pjaustyti): 2 vnt.
    • Svogūnas (smulkiai pjaustytas): 1 vnt.
    • Tarkuotas sūris: 150 g
    • Chalapos aitriosios paprikos (pagal skonį): 1 vnt.
    • Krapai (smulkinti): 2 valg. šaukštai
    • Petražolės (smulkintos): 2 valg. šaukštai
    • Kiaušinis: 2 vnt.
    • Augalinis aliejus (kepimui): 2 valg. šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lavašo paruošimas: Lavašą dėkite ant lygaus paviršiaus ir tolygiai aptepkite majonezu, stengdamiesi nepalikti sausų vietų.
  2. 2. Įdaro paskirstymas: Ant majonezo sluoksnio išdėliokite smulkiai pjaustytą rūkytą dešrą. Tada pridėkite pjaustytus pomidorus ir svogūną, kad užpildytumėte lavašo paviršių.
  3. 3. Sūrio ir prieskonių pridėjimas: Tolygiai apibarstykite tarkuotu sūriu. Jei mėgstate aštriau, ant viršaus išdėliokite smulkiai supjaustytas chalapos paprikas.
  4. 4. Žalumynų naudojimas: Pabarstykite smulkintais krapais ir petražolėmis, kad patiekalas taptų aromatingesnis.
  5. 5. Lavašo susukimas: Atsargiai susukite lavašą į ritinį, pradėdami nuo vieno krašto, kol visas įdaras bus tvarkingai suvyniotas viduje.
  6. 6. Atvėsinimas: Susuktą lavašą įvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 20-30 minučių, kad jis sutvirtėtų.
  7. 7. Pjaustymas: Aštriu peiliu supjaustykite lavašą į maždaug 2 cm storio griežinėlius, stengdamiesi nepažeisti įdaro struktūros.
  8. 8. Kiaušinio plakimo paruošimas: Dubenyje suplakite kiaušinius, kol susidarys vienalytė masė.
  9. 9. Griežinėlių apvoliojimas: Kiekvieną griežinėlį įmerkite į kiaušinio plakinį, užtikrinant, kad visas paviršius pasidengtų.
  10. 10. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Dėkite griežinėlius į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos.
  11. 11. Riebalų pašalinimas: Ištrauktus griežinėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertumėte perteklinį aliejų.
  12. 12. Patiekimas: Karštus lavašo suktinukus patiekite kaip užkandį arba kartu su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, česnakiniu ar jogurtiniu.
Pikantiški lavašo suktinukai su rūkyta dešra ir sūriu
Pikantiški lavašo suktinukai su rūkyta dešra ir sūriu
Recepto autorius Liuda Ordavičienė

Atsakinėjama į Komentarą

Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu
(6)