Aš pati esu dariusi šį jogurtą tik su Dobilo ir Danone jogurtais, su kitais nesu bandžiusi, todėl negaliu pasakyti, ar pavyktų. Naminis jogurtas man asmeniškai pats skaniausias, kokį tik esu valgius - natūralaus, lengvo skonio.
Ingredientai
kuo riebesnis pienas: 1 litro (ne mažiau 2,5% riebumo)
natūralus jogurtas: 100 mililitrų ("Danone" arba "Dobilas")
cukrus (jeigu norisi, šiek tiek saldumo, bet nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pieną užvirinkite ant viryklės nuolatos maišydamos, kad neprisviltų, pavirkite dar maždaug 10 minučių ir nukelkite. Atvėsinkite iki 45 laipsnių (matuokite termometru). Jeigu neturite termometro, temperatūrą nustatyti galite tiesiog pirštu - jeigu piene pirštą galite išlaikyti suskaičiavę iki 15, temperatūra jau bus maždaug tinkama. Atvėsinti reikia pakankamai greitai, bet natūraliai - geriausiai nuolatos bemaišant.
2. Tuomet porą šaukštų atvėsinto pieno įpilkite į jogurtą, išmaišykite ir supilkite jogurtą į pieną. Viską išmaišykite, supilkite į stiklinį dubenį, viršų uždenkite folija, visą dubenį apklokite šiltu rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje 6-8 valandoms (geriausia per visą naktį).
3. Po 6-8 valandų jau turėsite litrą šviežio, natūralaus jogurto. Jį reikia išmaišyti, kad sustabdyti rūgimo procesą. Jogurtą laikykite šaldytuve. Išsilaiko maždaug 6-7 dienas. Skanaus!
4. Rekomendacija: Daugiau jogurto receptų rasite: Jogurto receptai.