Traški saldžiarūgštė vištiena

2023-08-10 Autorius Lithuanian in the USA

Traški saldžiarūgštė vištiena
Traški saldžiarūgštė vištiena – tai gardus ir traškus vištienos patiekalas, kurio paslaptis slypi ypatingoje tešloje bei kvapniame padaže. Vištienos gabaliukai pjaustomi kąsnio dydžio, pagardinami druska ar sojų padažu ir apvoliojami lengvoje, traškioje tešloje, kurios pagrindą sudaro bulvių krakmolas. Kiekvienas gabaliukas tobulai iškeptas iki auksinės spalvos. Saldžiarūgštis padažas, gaminamas iš cukraus, acto, kečupo ir sojų padažo, suteikia patiekalui intensyvų skonį, o jo tirštumas puikiai apgaubia traškius vištienos gabaliukus. Šis derinys sukuria puikų skonio kontrastą tarp traškios vištienos ir sodraus, gaivinančio padažo.

Autorės komentaras - vištiena saldžiarūgščiai arba kitaip traški saldžiarūgštė vištiena, kuris dar mūsų šeimos niekada nenuvylė. Tai bene pats skaniausias vištienos patiekalas, kurį įmanoma pasigaminti. Itin rekomenduoju. 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 2 vnt. (~500 gramų)
    • Druska: žiupsnelis (arba sojų padažas)
    • Mėgstamos daržovės: nėra būtina (labai tinka paprika)
    • Ananasai: nėra būtina (bet labai tinka)
    Padažui:
    • Kečupas: 2 valg. š. (kupini) (iš bėdos tiks ir pomidorų padažas)
    • Cukrus: 2 valg. š.
    • Actas: 2 valg. š. (tinka ryžių, raudonojo vyno, obuolių)
    • Bulvių krakmolas: 2 arb. š. (nubraukti)
    • Vanduo: ~250 ml
    • Sojos padažas: šiek tiek (arba žiupsnelis druskos)
    Traškiai plutelei:
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Bulvių krakmolas: 6-7 valg. š.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Aliejus: 1 valg. š.
    • Vanduo: ~50 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną susipjaustyti maždaug vieno kąsnio dydžio kubeliais arba juostelėmis, pagardinti druska ar sojų padažu.
  2. 2. Traški plutelė: Lengvai išplakti kiaušinį, nuolat maišant, po vieną šaukštą suberti bulvių krakmolą, sumaišytą su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišyti.
  3. 3. Masė bus itin sausa, todėl supilti aliejų su vandeniu bei sumaišyti iki vientisumo. Turi gautis gan skysta tešla, tarsi lietinių blynų. Jei išėjo per skysta, berti truputį daugiau krakmolo, jei per tiršta dar įpilti vandens.
  4. 4. Puode arba keptuvėje įkaitinti aliejų (šiam reikalui labai rekomenduojama WOK keptuvė – itin tinkama bei nereikia daug aliejaus naudoti). Aliejaus turėtų būti panašiai bent dviejų pirštų storio gylio, taip pat galima naudoti ir gruzdintuvę.
  5. 5. Vištienos gabaliukus sudėti į paruoštą tešlą, permaišyti, bei kiekvieną tešloje apvoliotą gabaliuką atskirai šakutės arba medinio iešmelio pagalba dėti į įkaitintą aliejų. Kepti kol tešla išsipūs bei vištiena apskrus.
  6. 6. Iškepusią vištieną dėti ant popierinio ranksluoščio, kad susigertų nereikalingo aliejaus perteklius. Jei norisi dar labiau traškesnės vištienos, tai apskrudusius gabaliukus plonu sluoksniu sudėti į skardą bei dar kelias minutes pakepti įkaitintoje orkaitėje.
  7. 7. Padažas: Cukrų, actą, kečupą bei krakmolą išmaišyti iki vientisumo bei supilti vandenį. Kaitinti kol padažas sutirštės bei įgaus intensyvesnę spalvą. Iš padažo turi nugaruoti gana daug skysčio, o spalva turi likti ryškiai raudona kaip kečupo.
  8. 8. Pagardinti sojos padažu arba druska.
  9. 9. Paskui paruoštą padažą sumaišyti su vištiena. Valgyti iškart.
  10. 10. Rekomenduojama valgyti su virtais ryžiais, bet skanu ir viena pati.

Gytė

Na labai geras receptukas:) Aš krakmolo dėjau, 3-4 v.š. Šiaip tai viskas super, ko daugiau bereikia, ir vaizdas ir skonis 10 balu. Dėkojame už receptą!
Atsakyti
Traški saldžiarūgštė vištiena

Agneta

Aciu uz recepta gavosi labai skaniai!!
Atsakyti

Miglė

Ačiū už receptą! Labai skanu! 🤩🙏🥳
Atsakyti

Duhai

Nedarykit sito susikto recepto, jokio dziuveselio nesigauna. Eikit kitur ieskot tik ne cia, acto dejau lygiai 2 saukstus trenkia per visa virtuve juo o kai paragaunk😩
Atsakyti

Justina

Labai skanu... geras receptas!!🤩

Ciauškutė

Tai jei naudojot paprasta acts tai nesistebiu, juk parašyta obuoliu, ryžiu.

Chef

Bet tai ant kie ktu nemoki valgyt daryt, kad net neperskaitai, kas juodu ant balto parasyta. Gryzt i pirma klase laikas butu

Chef

Tai ismok gamint pries reiksdamas nuomone

Chef

Ismok sakityt visu pirma, o antra, jai toks paprastas patiekalas neisina, eik est savo kebabu maroze tu

Aurelijus

Viskas puikiai išeina, o jei padaže kepini jau iškepta vištiena, tai į veidrodį žiūrėk.

Sabina

Vištiena labai skaniai gavosi, ir plutelė buvo:) padažas nepatiko, tai gerai, kad prieš maišant vištieną paragavau. Rasiu kitą alternatyvą. O kaip garnyrui pagaminau egg fried rice:)
Atsakyti

Jonas

Įdėjus kepintos paprikos su svogūnų išvis ledas ♥️
Atsakyti
Traški saldžiarūgštė vištiena

Jurijus

Gaunasi super, bet nelabai traški
Atsakyti
Traški saldžiarūgštė vištiena
Vištiena su kuskusu ir žirneliais
(4)