Traškios plutelės kalakutienos krūtinėlės kepsneliai su sūriu

2024-11-06 Autorius sveikai_su_agne

Traškios plutelės kalakutienos krūtinėlės kepsneliai su sūriu
Traškios plutelės kalakutienos krūtinėlės kepsneliai su sūriu yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šiame recepte naudojamas fermentinis sūris prideda malonų skonį ir tekstūrą, o migdolų miltai sukuria sveikesnę ir traškią plutelę be glitimo. Traškios krūtinėlės juostelės patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šį receptą lengva pritaikyti pagal savo skonį bei pridėti papildomų prieskonių ar ingredientų, todėl jis yra itin universalus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Fermentinis sūris: Galite keisti parmezanu ar kitais kietesniais sūriais, pvz., „Gouda“, kurie taip pat suteiks puikų skonį.
  • Migdolų miltai: Jei norite ekonomiškesnės versijos, galite naudoti avižinius miltus ar kukurūzų miltus, kurie suteiks panašią tekstūrą.
  • Ghee sviestas: Vietoje jo galite rinktis kokybišką alyvuogių aliejų arba kokosų aliejų, kuris suteiks kitokį skonio profilį.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad kepsneliai būtų dar traškesni, svarbu kepti juos gerai įkaitintoje keptuvėje. Taip pat galima naudoti orkaitę su ventiliatoriumi arba oro gruzdintuvę, kad būtų dar mažiau riebalų ir kepsneliai iškeptų vienodai.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 650 kalorijų
  • Vienoje porcijoje: apie 160 kalorijų

Ingredientai

    • Kalakutienos krūtinėlė: 400 g
    • Fermentinis sūris: 100 g
    • Migdolų miltai: 50 g
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Druska: 1/2 šaukštelio
    • Pipirai: pagal skonį
    • Česnako granulės: 1/2 šaukštelio
    • Ghee sviestas (kepimui): 1 šaukštas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite į plonas juosteles ir sudėkite į dubenį.
  2. 2. Įmuškite kiaušinį, suberkite druską, pipirus ir česnako granules, tada viską gerai išmaišykite.
  3. 3. Marinuotą kalakutieną palikite šaldytuve bent vienai nakčiai, kad prieskoniai įsigertų.
  4. 4. Kitą dieną fermentinį sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su migdolų miltais, kol gausite vientisą mišinį.
  5. 5. „Pailsėjusias“ kalakutienos juosteles apvoliokite sūrio ir migdolų mišinyje, šiek tiek paspauskite, kad mišinys gerai priliptų prie mėsos.
  6. 6. Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite ghee sviestą.
  7. 7. Kai keptuvė gerai įkais, dėkite kalakutienos juosteles ir kepkite apie 3–4 minutes iš abiejų pusių arba kol apskrus ir įgaus gražią auksinę spalvą.
  8. 8. Iškeptas krūtinėlės juosteles dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinius riebalus.
  9. 9. Santrauka: Šis traškių kalakutienos kepsnelių su sūriu receptas yra puikus baltymų šaltinis, o migdolų miltai suteikia riešutų skonio bei traškumo. Patiekalas tinka tiek pagrindiniam patiekalui, tiek užkandžiui. Paprastai paruošiamas, su nedideliu ingredientų kiekiu, šis receptas patiks tiek šeimai, tiek svečiams.
Recepto autorius sveikai_su_agne
Kalakutienos troškinys su bulvėmis orkaitėje
(1)
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
(1)
Daržovių troškinys su kalakutiena
(2)