Kalakutienos suktinukai su morkomis ir lydytu sūreliu – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas pasižymi švelniu skoniu, sultinga tekstūra ir nuostabiu aromatu. Kalakutiena yra vertinga liesa mėsa, turtinga baltymais ir mažai riebalų. Lydytas sūrelis suteikia suktinukams švelnumo, o morkos – saldumo ir papildomų maistinių medžiagų.
Galimos ingredientų alternatyvos
Kalakutienos filė galima pakeisti
vištienos krūtinėle – tokiu atveju kepimo laikas sutrumpės iki 25-30 minučių. Vietoje lydyto sūrelio galima naudoti kreminio sūrio (pvz., Philadelphia) arba varškės sūrio su priedais. Jei nemėgstate medaus, galite jį pakeisti klevų sirupu arba tiesiog praleisti šį ingredientą. Morkas galima pakeisti
cukinijomis,
moliūgais arba saldžiaisiais pipirais. Vietoje svogūno tinka ir šalotinis svogūnas, kuris suteiks švelnesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Prieš gaminimą kalakutieną rekomenduojama išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje apie 30 minučių. Taip mėsa tolygiau iškeps. Kalakutienos filė plonai supjaustykite skersai skaidulų – taip mėsa bus minkštesnė. Jei suktinukai pradeda atsisukti, galite juos surišti maistine virve arba sutvirtinti dantų krapštukais. Prieš patiekiant, nepamirškite juos išimti. Kepimo metu suktinukus galima apšlakstyti sultimis, kurios išsiskiria kepant – tai neleis mėsai išdžiūti.