Kalakutienos suktinukai su morkomis ir lydytu sūreliu

2025-03-11 Autorius oSkanu.lt

Kalakutienos suktinukai su morkomis ir lydytu sūreliu
Kalakutienos suktinukai su morkomis ir lydytu sūreliu – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas pasižymi švelniu skoniu, sultinga tekstūra ir nuostabiu aromatu. Kalakutiena yra vertinga liesa mėsa, turtinga baltymais ir mažai riebalų. Lydytas sūrelis suteikia suktinukams švelnumo, o morkos – saldumo ir papildomų maistinių medžiagų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Kalakutienos filė galima pakeisti vištienos krūtinėle – tokiu atveju kepimo laikas sutrumpės iki 25-30 minučių. Vietoje lydyto sūrelio galima naudoti kreminio sūrio (pvz., Philadelphia) arba varškės sūrio su priedais. Jei nemėgstate medaus, galite jį pakeisti klevų sirupu arba tiesiog praleisti šį ingredientą. Morkas galima pakeisti cukinijomis, moliūgais arba saldžiaisiais pipirais. Vietoje svogūno tinka ir šalotinis svogūnas, kuris suteiks švelnesnį skonį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Prieš gaminimą kalakutieną rekomenduojama išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje apie 30 minučių. Taip mėsa tolygiau iškeps. Kalakutienos filė plonai supjaustykite skersai skaidulų – taip mėsa bus minkštesnė. Jei suktinukai pradeda atsisukti, galite juos surišti maistine virve arba sutvirtinti dantų krapštukais. Prieš patiekiant, nepamirškite juos išimti. Kepimo metu suktinukus galima apšlakstyti sultimis, kurios išsiskiria kepant – tai neleis mėsai išdžiūti. 

Ingredientai

    • kalakutų krūtinėlių: 500 gramų
    • morkų: 1
    • svogūnų: 1
    • lydyto sūrelio: 3 šaukštų
    • medaus: 2 šaukštų
    • druskos
    • pipirų
    • muskato riešutų: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kalakutienos filė arba krūtinėlę supjaustome plonais, delno dydžio kepsniukais.
  2. 2. Uždengiame su maistine plėvele bei muštuku kiek paminkštiname mėsą.
  3. 3. Abi puses apibarstome pipirais, druska bei tarkuotu muskato riešutu. Vieną pusę aptepame tepamuoju lydytu sūreliu.
  4. 4. Tuomet morką sutarkuojame bei apkepame svieste su ganėtinai smulkiai supjaustytu svogūnu.
  5. 5. Įdaro šaukštą dedame ant kepsnelių pusės, apteptos sūreliu, arčiau vieno krašto. Susukame, susmeigiame mediniu smeigtuku. Plonai aptepame su skystu medumi.
  6. 6. Tada kepsnelius sudedame ant kepimo skardos, užtiestos kepimo popieriumi.
  7. 7. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
  8. 8. Galiausiai patiekiame su troškintomis daržovėmis, virtais ryžiais, bulvių koše arba kitu pamėgtu garnyru. Skanaujam!
Kepta vištienos krūtinėlė citrinos ir medaus marinate
(12)
Tinginių balandėliai puode
(5)