Traškūs malti vištienos gabaliukai

2018-01-22 Autorius Receptų katalogas

Traškūs malti vištienos gabaliukai

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • grietinėlė: 50-100 mililitrų (stebime, kad nebūtų per skysta)
    • mėgiami prieskoniai skirti vištienai
    • kiaušiniai: 1
    • džiūvėsėliai (apvoliojimui)
    • kiaušinių plakinys (apvoliojimui)
    • aliejus (virimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia maltą vištieną sumaišome su mėgiamais prieskoniais, kiaušiniu bei grietinėle. Masė turi gautis ne skysta, kitaip bus labai sudėtinga formuoti. Darome pailgus, maždaug nykščio ilgio gabaliukus. Kiekvieną gabalėlį apvoliojame po 2 kartus kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose.
  2. 2. Tuomet kepiau gruzdintuvėje, kol gražiai apskrunda (arba keptuvėje įpilusios nemažai aliejaus). Skanaujame!
  3. 3. Pastebėjimas: Itin dera su įvairiomis salotomis arba kitu mėgiamu garnyru. Skanu valgyti tiek su padažu tiek ir vienus.
Traškūs malti vištienos gabaliukai
Tortilijos suktinukas su vištiena ir žalumynais
(1)