Troškinti triušienos arba vištienos kumpeliai su kreminio sūrio padažu ir pievagrybiais

2019-01-02 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Troškinti triušienos arba vištienos kumpeliai su kreminio sūrio padažu ir pievagrybiais
Itin skanus padažas, minkšta mėsa ir galiu patikinti, kad visi namiškiai jums padėkos už labai gardų patiekalą. Aš šį patiekalą savo repertuare turiu jau daug metų, tik visada gamindavau su vištienos kumpeliais. O šį kartą savo šaldytuve turėjau triušienos kumpelių ir nusprendžiau pamėginti pagaminti su jais. Gavosi itin puikus variantas. Žinoma, rinkitės tą mėsą, kurią labiau mėgstate ir kuri Jums priimtinesnė. Einam gaminti! :)

Ingredientai

    • triušienos užpakaliniai kumpeliai: 500 gramų (2 vnt.; tinka ir vištienos kumpeliai)
    • miltai (apvoliojimui)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • raudonosios paprikos: 1
    • pievagrybiai: 400 gramų
    • vištienos sultinys: 1 kubelio
    • natūralus kreminis sūris: 50 gramų
    • vanduo
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną bei kepame ant stipresnės ugnies. Kai jie šiek tiek paskrus, dedame griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, trumpai pakepiname bei sudedame kubeliais supjaustytą papriką. Keletą minučių pakepusios, daržoves perdedame į gilesnę kepimo indą.
  2. 2. Tada dar padidiname ugnį, suberiame nuvalytus pievagrybius bei juos apskrudiname be jokių riebalų. Sudedame į kepimo indą.
  3. 3. Tada ant daržovių suberiame susmulkintą vištienos kubelį bei užpilame karštu vandeniu, kad apsemtų daržoves ir viską gerai išmaišome.
  4. 4. Triušienos kumpelius iš visų pusių apibarstome druska, maltais juodaisiais pipirais, apvoliojame miltuose bei apskrudiname iš abiejų pusių keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  5. 5. Po to kumpelius sudedame į kepimo indą bei kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių. Galiausiai sudedame kreminį sūrį, išmaišome bei patiekiame. Skanaujame!
Čeburekai su aviena (čeburekų tešla su alumi)
(5)
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)
Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu
(5)