Traškūs sausainiai

2019-01-17 Autorius oSkanu.lt

Traškūs sausainiai
Esant poreikiui šiuos sausainius galima pagaminti įvairiausių skonių, pagardinant kakava, šokolado gabaliukais, cinamonus, vanilės esencija arba kitais priedais. Taip pat galima aplieti šokoladu bei papuošti įvairiaspalviais pabarstukais.

Ingredientai

    • kiaušinių: 1
    • cukraus: 70 gramų (~85-90 mililitrų)
    • sviesto: 150 gramų
    • miltų: 225 gramų (350 mililitrų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kitais biriais ingredientais (galima įdėti cinamono arba vaniliniu cukrumi), jeigu nuspręstume įdėti.
  2. 2. Tuomet įmušame kiaušinį, išmaišome. Sudedame miltus bei gerai išminkome tešlą. Ji privalo gautis ganėtinai minkšta bei trapi, tai yra ne tįstanti, bet tarsi laužiama. Jeigu tešla nesigavo kočiojama, įdedame dar šiek tiek miltų.
  3. 3. Tada pusvalandžiui paliakem tešlą šaldytuve arba trumpam įkišame į šaldymo kamerą. Atšaldžiusios pradedame kočioti tešlą bei išpjauname arba išspaudžiame norimas formeles. Sausainiai turi būti maždaug 0,5 centimetro storio arba plonesni. Nuo to priklausys ir kepimo laikas, todėl, jei darysite sausainius plonus, butinai turite stebėti, kad nesudegtų.
  4. 4. Kepame kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje maždaug 7–12 min iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaujame!

Labas labas tikrai ne kebabas

Naudingas
(6)
Tikrai geri sausainiai
Atsakyti

bandelie

Naudingas
(0)
labai dog žinksiu
Atsakyti

babas kebabas

Naudingas
(0)
labai skanūs sausainiai
Atsakyti
Traškūs sausainiai

babas kebabas

Naudingas
(0)
skanu

Milana

Naudingas
(0)
Tavo mama skauniau daro
Atsakyti

Sausainiukas

Naudingas
(0)
Labai geri sausainiai iš10/100👍😍
Atsakyti

undefined

Naudingas
(0)
Kieti
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą