Esant poreikiui šiuos sausainius galima pagaminti įvairiausių skonių, pagardinant kakava, šokolado gabaliukais, cinamonus, vanilės esencija arba kitais priedais. Taip pat galima aplieti šokoladu bei papuošti įvairiaspalviais pabarstukais.
1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kitais biriais ingredientais (galima įdėti cinamono arba vaniliniu cukrumi), jeigu nuspręstume įdėti.
2. Tuomet įmušame kiaušinį, išmaišome. Sudedame miltus bei gerai išminkome tešlą. Ji privalo gautis ganėtinai minkšta bei trapi, tai yra ne tįstanti, bet tarsi laužiama. Jeigu tešla nesigavo kočiojama, įdedame dar šiek tiek miltų.
3. Tada pusvalandžiui paliakem tešlą šaldytuve arba trumpam įkišame į šaldymo kamerą. Atšaldžiusios pradedame kočioti tešlą bei išpjauname arba išspaudžiame norimas formeles. Sausainiai turi būti maždaug 0,5 centimetro storio arba plonesni. Nuo to priklausys ir kepimo laikas, todėl, jei darysite sausainius plonus, butinai turite stebėti, kad nesudegtų.
4. Kepame kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje maždaug 7–12 min iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaujame!
Labas labas tikrai ne kebabas
Atsakyti
bandelie
Atsakyti
babas kebabas
Atsakyti
babas kebabas
Milana
Atsakyti
Sausainiukas
Atsakyti
undefined
Atsakyti